Arı ürünü tüketimine dikkat

Bingöl'de korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bal, polen, arı sütü ve ekmeği gibi ürünlerin satışı üç kat artarken, Öğretim Üyesi Dr. Veysel Sürer arı ürünlerinin uygun miktarda ve uygun yaş periyotlarında kullanılması gerektiği uyarısında bulundu.

Haberler 11.05.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs (Covid-19) nedeniyle baklk sistemini güçlendiren ar ürünlerinin sat artt. En çok bal, polen, ar sütü ve ar ekmeinin talep gördüü Bingölde, Bingöl Üniversitesi (BÜ) öretim üyeleri bu ürünlerin dozunda tüketilmesi gerektii uyarsnda bulundu. 2016 ylnda ar ve ar ürünleri ile endemik bitkiler konularnda pilot üniversite seçilen BÜde Öretim Üyesi Dr. Veysel Sürer, ar ürünlerinin nasl kullanlmas gerektii konusunda yaz hazrladklarn aktard. Yaptklar çalma ile ilgili bilgi veren Sürer, Bugünlerde dünyada özellikle pandemi noktasnda olan korona virüse kar bilim dünyas youn çalmalar sürdürmekte. Uzmanlar çeitli konularda önerilerde bulunmakta. Özellikle baklk sisteminin bu hastaln seyri noktasnda kiilere çok direnç kazandrd söylenmekte. Biz de bunlardan yola çkarak literatür derlemesi ve mevcut yaplan çalmalarla özellikle ar ürünlerin nasl kullanlmas gerektii konusunda yaz hazrladk. Ar ürünleri youn biyoaktif bileenler barndrdklar için baklk sistemini güçlendirdii için uzmanlar tarafndan tavsiye edilmektedir dedi.

Baklk sistemi için tavsiye edilenlerin banda baln geldiini anmsatan Sürer, Srasyla polen, ar sütü ve ar ekmei bulunmaktadr. Bunlar tabii ki ar tarafndan farkl aamalarda oluturulmakta ve her bir ürün youn biyoaktif özellikle beslemekte. Ve insanlarn baklnn güçlendirilmesinde önemli bir ekilde kullanlmaktadr. Ancak unu söylemekte fayda var, uzmanlar da bu konuda hemfikirler. Her ne kadar ar ürünlerinin baklk sisteminin güçlendirilmesinde kullanlm olsa da kullanlrken mutlaka uyarlara dikkat edilmesi gerekiyor. Uygun dozda, uygun ya periyotlarnda kullanlmasnda fayda var dedi.

BAL DYARI BNGÖLDE SATILAR Üç KAT ARTTI

Bal ile bilinen Bingölde iletmeciler ise, satlarn salgnla birlikte arttn aktard. Bal sat yapan Raif Atalay, salgn nedeniyle bal satlarnda ciddi bir art olduunu dile getirerek, Bal, polen, ar sütü, propolis, ar ekmei gibi ürünler baklk sistemini güçlendirdii için bunlara talep daha çok oldu. Bingöl bal diyar olduu için rabet daha fazla oldu. Satlarmz bir iken üç oldu diyebiliriz. nallah ksa süre içinde de bu virüsten kurtulmu oluruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git