'Artık bu acıya son verilsin!'

"Diyabet Tip 1" hastası çocukların parmaklarının her gün defalarda delinmesi olayının son bulması için çağrıda bulunan aileler, sensörlü glikoz ölçüm aleti temini için yetkililerden destek istiyor. Birçok ilde valilikler bünyesinde başlatılan çalışmalar neticesinde sensörlü glikoz ölçüm cihazının ailelere tahsis edildiğini belirten aileler Diyarbakır Valiliğince de benzer bir kampanyanın başlatılması talebinde bulundu.

Haberler 01.03.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn eker deerlerinin düüp kakmas endiesiyle her gün okul önlerinde bekleyen aileler, evlatlarnn bu ikenceden kurtulabilmesi oluturulan sensörlü glikoz ölçüm aletinin temini için yetkililerden destek istedi.

Birçok ilde valilikler bünyesinde balatlan çalmalar neticesinde sensörlü glikoz ölçüm cihaznn ailelere tahsis edildiini belirten aileler Diyarbakr Valiliince de benzer bir kampanyann balatlmas talebinde bulundu.

KOLAY VE KALTEL BR YÖNTEMLE TORUNUMUN SIKINTISINA DERMAN OLUNMASINI STYORUM

Diyarbakrda torunuyla yaad zorlu hayat mücadelesini aktaran Fahri Asar, 2014de öksüz kalan 3 torunun bakmn üstelendiini belirterek 7nci snf örencisi Abdullahn diyabet hastal sürecini aktard.

Asar, Bir akam vakti çocuk alamaya balad. Anne-babas çocuu hastaneye götürdüler. Doktor ekeri 600e çkm, durumu kötüdür dedi. O günden beri torunumda eker hastal var. Torunumun babas da kira da oturuyor ve asgari ücretle çalyor. Torunum o günden beri ilaçlar kullanyor. Parmak uçlarna her gün ine vuruyoruz ve bunun sonucunda parmaklar hepsi çürümü durumda. Salk Bakanmza güveniyorum, nallah güzel bir yöntemle bu ii çözecektir. çocuklaryla beraber yedi kiilik bir aileyi geçindiren babasnn maa yetmiyor. Bu zamanda asgari ücretle aileyi geçindirmek büyük külfettir. çocuun babas dier çocuklarna bakt için bu evladyla benim ilgilenmemi istedi. ifadelerini kulland.

Torunun ine batrma uygulamasndan kurtulabilmesi için yetkililerden yardm talebinde bulunan Asar, Bizler, kolay ve kaliteli bir yöntemle bu çocua derman olunmasn istiyoruz. çocuun hali gözler önünde, içimiz acyor ve üzülüyoruz. stanbul, Ankara veya Diyarbakr fark etmez, nihayetinde ayn ülkede yayoruz. Bir tedavi yöntemi varsa ayrm yaplmakszn tüm Türkiye de uygulansn. dedi.

çOCUUMUN VÜCUDUNUN BELL YERLERNDEN GÜNDE 4 DEFA KAN ALINIYOR

Söz konusu sensörlü glikoz ölçüm aletinin yurtdnda satldn fakat imkanlar elvermediinden temin edemediklerini dile getiren Mahmut lan, Gücümüz yok, ayet imknmz yetseydi Avrupa ülkelerine gider, çocuumuz için gerekli müdahaleyi yapardk ama olmad için burada kaldk. çocuumuz ineye baldr, mahkumdur. Günde dört defa ine kullanyor. Her eker ölçümü yapldnda parmaklar ve karn deliniyor. Belli yerlerinden kan alnyor. Onun bu mahkmluunun bitmesini istiyoruz. Devletimizden yardm talebinde bulunuyoruz. eklinde konutu.

Baz ehirlerde cihaz verildiini duyduklarn belirten lan, Onlara veriliyorsa neden Diyarbakrdaki çocuklarmza verilmiyor? Biz de Türkiyenin bir parçasyz. ayet imknmz el verseydi çocuklarmza cihaz alrdk. Gözümüzün önünde çocuklarn elleri deliniyor. Annesi gerekli takibat yapmasa çocuun ekerinin düüp kalkmas riski var. En azndan bu cihazn olmas durumunda hem anne hem de çocuk açsndan iyi olur. Herhangi bir olumsuz durumda cihaz uyar veriyor. ifadelerini kulland.

HER SABAH NE YEDREBLRM? çOCUUN EKER YÜKSELR M AZALIR MI? TEREDDÜDÜNÜ YAIYORUZ

eker deerlerinin korunmas noktasnda çocuklarn gerekli kontrolü salayamadklarna dikkat çeken lan, bu konuda özellikle annelerin sknt yaadn ifade ederek unlar söyledi:

Bu cihaz olmad zaman çocuk tatl yer, kendini alkoyamaz. Nihayetinde çocuktur, anlamyor. Onun için bu cihaz devletimizden istiyoruz. Valimizden rica ediyoruz, bize destek çklrsa çok seviniriz. çocuklarmz okula gittii zaman anne, sabah erkenden ne yedirebilirim? çocuun ekeri yükselir mi azalr m? onun tereddüdünde kalyor. Mecburen anne de emzirdii çocuunu brakp okula gelerek beklemek zorunda kalyor, zorluk çekiyor.

lan, Öretmenlerimiz yardmc oluyorlar, onlara teekkür ediyorum ama öretmenlerin ilgilenmesi yetmiyor. çünkü anne ekeri ölçecek ineli cihaz getiriyor. Annenin olduu yerde hocalar geride kalyor. Bu cihazlarn teminini devletimizden talep ediyoruz. dedi.

ANNE-BABALAR OLARAK EVLADIMIZLA BERABER HER GÜN BU ACIYI çEKYORUZ

çocuklarn en büyük skntsnn kendini iyi ifade edememesi olduunu ve burada da tüm yükün anne ve babalara kaldn dile getiren velilerden Mehmet Sadak ise ebeveynler olarak hep tedirginlik içerisinde olduklarn söyledi.

Okul materyallerinin yan sra çocuun çantasnda ine ve ilaçlarn eksik olmadn belirten Sadak, Günde dört kez parmak uçlarn delerek kan alyoruz. nelerden dolay çocuun kollar iiyor, karn ksmna baktnda korkuyor. Anne-babalar olarak bu konuda ac çekiyoruz. Teknoloji gelimi, bu hastalklar konusunda internette yaptmz aratrmalarda eker hastalar için cihaz çktn örendik. mknmz olmad için cihazlar temin edemiyoruz. Anne-babalar olarak evlatlarmz için mücadele veriyoruz. Gönül isterdi ki bu cihazlar kendi imkanlarmzla alalm, imkn olmad için alamyoruz. eklinde konutu.

Evlatlaryla beraber her gün okula gidip gelmek mecburiyetinde kaldklarnn altn çizen Sadak, Cihaz alamadmz için çocuumuz okula gittiinde bizde onu takip ederek okula kadar gidiyoruz. Öretmenleri bizi aradnda çocuumuza acaba ne olmu? diye korkuyoruz. Devletin, cihazlar baz illerde dattn duyduk. Bizde bu cihazlardan faydalanmak istiyoruz. mknmz olmad için halk olarak devletten talep ediyoruz. Evladm 6nc snfa gidiyor, 6-7 yldr eker hastasdr. Okulda arkadalaryla beraber eker ve baka ürünleri yemesinin önüne geçemiyoruz ve sonucunda eker komasna giriyor. Okuldan haber vermeleri üzerine annesi veya babas olarak koa koa ineleriyle beraber okula geliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git