'Artık günde 200 hasta kaybetmek istemiyoruz'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, koronavirüs nedeniyle artık günde 200 hasta kaybetmek istemediklerini söyleyerek, aşı çağrısı yaptı. Prof. Dr. Kaya, "Aşı artık kişisel değil, toplumsal bir sorumluluktur" dedi.

Haberler 20.11.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akn Kaya yapt açklamada, koronavirüste vaka oranlarnn istenilen düzeye dümediini söyledi. Prof. Dr. Kaya, Kiisel koruyucu önlemlerimizle a ile ilerlemek zorundayz. Ama biz görüyoruz ki, bunlara çok dikkat edilmiyor. Toplu ve kalabalk yerlerde özellikle maske taklmas gerekiyor. Mümkünse kalabalk alanlarda, salonlarda çok bulunulmamas, toplu ulamlarda dikkat edilmesi gerekiyor. Bundan daha da önemlisi alama oranlarmzda düü oldu. Resmi rakamlarla da söylendi. Alama konusunda daha da duyarl olunmas gerekiyor. Geldiimiz yerden çkabilmemiz için herkesin kendi önlemlerini daha da gözden geçirmesi gerekiyor. Burada da öne çkan en önemli durumlardan birisi, maske taklmasdr. Özellikle toplantlarda, sosyal alanlarda, konserlerde çok fazla kalabalk ve maske taklmadn görüyoruz. Bunlar sonuçlar etkiliyor diye konutu.

AILAMAYA DAHA çOK ÖNEM VERLMEL

Prof. Dr. Kaya, Salk Bakanlnn çalmalarna ramen hala alanma konusunda ikna olamayan, kafas kark olan vatandalar olduunu vurgulayarak, Bunlar da ikna etmeye çalyoruz. A yaptrmayanlara yönelik kstlama uygulanma çalmalarn genel anlamda çok istemiyoruz. Bir yandan da ülkemizin üretim yapmas, çalmas ve verimli bir tablo ortaya koymas gerekiyor. Yasaklarla, kstlamalarla ilerlemek istemiyoruz. Dolaysyla artk asz olmak kiisel bir sorun, problem deil, toplumun bir problemi. Beraber yaadnz anne-babanzn bir problemi, beraber çaltnz i yeri arkadanzn problemi. Asz kalmak, a yaptrmamak hakikaten süreci çok olumsuz etkiliyor. Bizim de kliniklerimizde, youn bakmlarda takip ettiimiz zaman ya asz, tek al ya da hatrlatma dozunu yaptrmayan hasta gruplar olduunu görüyoruz. Dolaysyla buna frsat vermeyelim. A artk kiisel deil toplumsal bir sorumluluktur. Artk daha fazla üretmek, çalmak, bir arada olmak istiyoruz; ama bunlardan daha önemlisi biz artk günde 200 ve üzerinde hasta kaybetmek istemiyoruz. Biz hekimler için bunlar çok ac verici. Dolaysyla herkesin bir toplum sorumluluu içerisinde alamaya daha da önem vermesini bekliyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git