Aşı etkili oldu

ABD'li ilaç devi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri aşının mutasyon geçirmiş koronavirüsüne karşı da etkili olduğunu duyurdu.

Haberler 09.01.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etkisi altna alan koronavirüsü etkisini hz kesmeden sürdürürken, ilk kez ngilterede daha sonra da Güney Afrikada ortaya çkarak 30u akn ülkeye yaylan yeni mutasyon türü endieye yol açt. Dünyay rahatlatacak açklama BioNTech ile birlikte ilk onay alan ay gelitiren ABDli ilaç irketi Pfizerdan geldi. Pfizer/ Biontechin yapt çalma, kendi alarnn ngiltere ve Güney Afrikada ortaya çkan yeni mutasyonlara kar etkili olduunu gösterdi. Henüz hakem deerlendirmesi bulunmayan aratrmada, Pfizer ve Texas Üniversitesi Tp Fakültesinden bilim insanlar ann N501Y ad verilen corona virüsü mutasyonuna kar etkili olduu sonucuna ulat.

16 FARKLI MUTASYON TEST ETTK ETK GÖRÜLMED

Pfizerin önde gelen viral a bilimcilerinden biri olan Phil Dormitzer, imdi 16 farkl mutasyonu test ettik ve hiçbirinin gerçekten önemli bir etkisi olmad. Bu iyi haber dedi.

Bilim insanlar, ann ngiltere ve Güney Afrika varyantlarnda bulunan dier mutasyonlara kar etkili olup olmadn görmek için benzer testler yapmay planladklarn kaydetti. Ayrca Dormitzer, salgnn yaylma hznn artmasnda bu mutasyonlarn rolü olabileceini söylerken, mutasyonun virüsün antikora kar baklk kazanmasn salamasna yönelik endielerin bulunduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git