Aşı üretimi başlatıldı

Sağlık Bakanlığı: Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için GMP (İyi İmalat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk aşı için üretim aşamasına geçildiği diğer 4 aday için de üretimin yakın olduğu görüşü değerlendirmelerde netlik kazanmıştır."

Haberler 08.10.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan, Bilim Kurulu toplants sonras yaplan açklamada, Kovid-19 a çalmalarnn ve Toplumsal Baklk ve nsidans (görülme skl) Taramasnn gündem maddesi olarak ele alnd belirtildi.

Salk Bakanl, Bilim Kurulu toplants ardndan yazl açklama yapt. Yaplan açklamada, testlerin yaygnlatrlarak, temas üpheli vakalar haricinde test saysnn daha da arttrlmas konusunda görü birliine varld belirtildi. Öte yandan açklamada, nsan üzerinde ilk uygulamalara en yakn 5 ann geldii aama Bilim Kurulu üyeleri ile ele alnm, aratrma ürünü olarak üretilen ilk ann detaylar ve dier 4 ada izlenecek aamalar deerlendirilmitir denildi.

AI ÜRETMNE BALANILDI

Açklamann devamnda ise u ifadelere yer verildi: Koronavirüs Bilim Kurulumuz, bugün Salk Bakan Dr. Fahrettin Kocann bakanlnda toplanarak, salgnla ilgili son gelimeleri deerlendirmitir. Öncelikle, ülkemizde dünyayla hemen hemen e zamanl ekilde yürütülen a gelitirme çalmalarnda gelinen nokta görüülmütür. nsan üzerinde ilk uygulamalara en yakn 5 ann geldii aama Bilim Kurulu üyeleri ile ele alnm, aratrma ürünü olarak üretilen ilk ann detaylar ve dier 4 ada izlenecek aamalar deerlendirilmitir. Hayvan deneyleri tamamlanan a adaylar için GMP (yi malat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk a için üretim aamasna geçildii dier 4 aday için üretimin de yakn olduu görüü deerlendirmelerde netlik kazanmtr.

TESTLER YAYGINLATIRILSIN

TÜK ile ibirlii içinde yürüttüümüz Toplumsal Baklk ve nsidans (Görülme Skl) Taramas çalmasnn tekrarlanarak, antikor seviyesi ölçümüyle bakln tespiti, PCR testi ile aktif vaka orannn yeniden deerlendirilmesi konusu toplantnn dier bir gündem maddesi olarak ele alnmtr. çalmann tekrarnn pandeminin seyrini daha net çizgilerle deerlendirme açsndan faydal olaca konusunda görü birliine varlmtr. Bilim Kurulu üyeleri ile tarama testleri politikamz da deerlendirilmitir. Testlerin yaygnlatrlarak, temas üpheli vakalar haricinde test saysnn daha da arttrlmas yönünde görü birliine varlmtr.

Ana Sayfaya Git