Aşılama umut verici boyutta

Yoğun bakım uzmanı: Diyarbakır'da günde 1500 kişinin aşı olması umut veriyor

Haberler 24.04.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde görevli Anestezi ve Youn Bakm Uzman Yardmc Doç. Dr. Hakan Akelma, kentte aya ilginin arttn belirterek, Bu konuda topluma teekkür ediyorum. Herkes alansn. Diyarbakrda günde 1500e yakn insan alanyor. Bu da bize umut veriyor. Son önlemlerden sonra hasta saysnda duraksama var. 15 gün sonra hasta saysnn gittikçe azaldn göreceiz dedi.

Salk Bakanlnn Türkiye a tablosu verilerine göre, Diyarbakrda 123 bin kiiye birinci, 72 bin kiiye de ikinci doz olmak üzere toplam 195 bin kiiye a uygulamas yapld. Belirtilen verilerle Diyarbakrda aya youn ilgi olduunu söyleyen Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde görevli Anestezi ve Youn Bakm Uzman Yardmc Doç. Dr. Hakan Akelma, koronavirüse kar ann koruculuuna dikkat çekti.

Diyarbakrda aya kar ön yargnn gittikçe azaldn anlatan Doç. Dr. Akelma, A önemlidir, kendi gözlerimizle bu istatistikleri görüyoruz. ftardan önce a bozuyor, diye bir ön yarg olabilir. Bu ön yarglar dnda bizim toplumu uyarmamzla a orannda artma oldu. Büyük oranda yüzde 80-90 a randevusu olanlar geliyor. Aya ilgi artt. Bu konuda topluma teekkür ediyorum. Diyarbakrda günde 1500e yakn insan alanyor. Bu da bize umut veriyor. Son önlemlerden sonra hasta saysnda duraksama var. nanyorum ki alarn birinci dozunun etkisinin olacadr. 15 gün sonra hasta saysnn gittikçe azaldn göreceiz. çünkü bu bir dozun verdii yüzde 80 korumadan kaynaklanr diye konutu.

AI OLDUM, DYE HEMEN REHAVETE DÜMESNLER

A olanlarn rehavete kaplmamas gerektii uyarsnda da bulunan Doç. Dr. Akelma, A olan kiiler, antikor oluacan bildikleri için maske, mesafe ve hijyen kuraln ihmal etmesinler. A oldum, diye hemen rehavete dümesinler. çünkü antikor 15-20 gün sonra ortaya çkyor ve öyle koruyor. Alarmzn ilk dozu da yüzde 80e kadar koruma salad için insanlarmz bu duyarlla sahip olsunlar dedi.

Ana Sayfaya Git