Aşırı korumacı anne-babaların çocukları obez olabilir!

Aşırı korumacı anne-babaların çocukları üzerindeki bir olumsuz etkisi daha ortaya çıktı. Avustralya’da yapılan bilimsel araştırmaya göre, aşırı korumacı anne-babaların çocukları obez olma riskiyle karşı karşıya.

Haberler 01.06.2017 - 13:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sonuçlar Plos One isimli bilimsel dergide yaynlanan aratrmaya göre, aratrmaclar, yalar 10 ile 11 arasnda deien çocuklarda, annelerinin ar koruma göstermesinin ar kilolu veya obez olma olaslklarnda yüzde 13lük bir art ile ilikilendirildiini buldular.

Ar korumac ebeveynlik ve obezite arasnda bir ba olduunu kantlayan ilk çalmann sonuçlarn deerlendiren Prof. Dr. Halil Cokun, anne ve babalara u tavsiyelerde bulundu:

AIRI KORUYUCU OLMAYIN

Eskiden çocuklar dar çkp özgürce oynard... Ar korumac anne ve babalar çocuklarn içeride oturtarak ve buzdolabnn yannda tutarak kilo almalarna neden oluyor. çocuklarmz güvende tutmak için onlar okula arabayla getirip götürüyoruz. çocuklar kargo paketleri gibi teslim ediliyor. çocuklarn çok az okula gitmek için bacaklarn kullanyor.

Bu youn gözetim, sadece suç ve uyuturucuya bulam mahallelerde deil, ebeveynlerin özellikle seçtikleri alanlarda da çocuklarn güzel ve güvenli bir yerde yetitirmek istedikleri durumlarda ortaya çkyor. Ar koruma yalnzca annelerde younlarken çocuklarmz için korkan bir nesil haline geldik.

Tutsaklk hareketsizlii dourur. çocuklarnzn darya çkmasndan korkarsanz, o zaman obezite riski artar. Neden çocuunuzun elenmesine ve kalori yakmasna izin vererek onlar tehlikeye atm oluyorsunuz? Ancak onlar imanlama ve diyabet riskiyle içeride tutmak onlar tehlikeye atmak deil mi?

çocuklarmzla alakal takntl korkularmz olacaksa bile, en azndan doru olan seçelim. Aksi halde, onlar evlerin içinde oturarak daha da yalanmaya ve kilolanmaya devam edecekler.

Ana Sayfaya Git