Aşırı sıcakta su tüketimini ihmal etmeyin

Diyetisyen Çiğdem Koçak, Kuzey Afrika sıcaklarının etkisinden korunmanın en önemli unsurlarından birinin de su tüketimi olduğunu söyledi.

Haberler 04.07.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 04.07.2017 - 10:23

nsan sal için suyun öneminin bu scak günlerde daha da hissedildiini belirten Koçak suyun yaz mevsiminde yavalayan metabolizmay hzlandrmada da etkili olduunu söyledi. Koçak, Su, organlarmzn salkl ileyii, hücrelerimizin genç kalmas ve iç dengesini korumas, ikinlik hissinin ve ödemin azalmas, zararl bileenlerin vücudumuzdan uzaklatrlmas konusunda önemli ilevlere sahiptir. Su, insan hayatnda oksijenden sonra gelen en önemli unsurdur. nsan beslenmeden haftalarca yaayabilir ancak susuz birkaç gün dayanabilir. Yetikin bir insann vücudundaki su miktar yüzde 59dur. Vücut suyunun yüzde 10nun kayb ile insan hayat tehlikeye girer. Bu nedenle, su içmek için susamay beklememeyi alkanlk haline getirmeliyiz dedi.

RSKL GRUPLAR SU TÜKETMN ARTTIRMALI

Özellikle havalarn çok scak olduu bu günlerde su ihtiyac erkekler için günlük 2.5 litre, kadnlar için günlük 2 litre olduunu belirten Koçak, u önerilerde bulundu:

Spor yapanlarda ve klimal ortamda bulunan insanlarda bu miktar daha da artmaktadr. Özellikle riskli grupta olan çocuklar, bebekler, kalp ve tansiyon hastalar, eker hastalar, gebe ve emzikliler için su tüketimi çok daha önem tamaktadr. Su tüketmek konusunda zorluk yayorsanz, gün içerisinde tükettiiniz suyu cam bir iede muhafaza edebilir ve ie içerisine attmz çubuk tarçnlar, taze nane yapraklar, taze zencefil ile suyunuzu daha tüketilebilir hale getirebilirsiniz. Bunun yan sra sebze ve meyvelerin yüzde 85-90 sudur. Bu nedenle günlük diyetimizde sebze ve meyve tüketimini aksatmamak da oldukça önemlidir.

Ana Sayfaya Git