Aşırı yiyip midenizi, kalbinizi ve karaciğerinizi yormayın

Sağlık Bakanı Akdağ: "Oruç zamanı biraz uzun, 17 saate yakın. Dolayısıyla 'Aşırı yiyeyim de acıkmayayım' desek de beyhudedir, bir müddet sonra insan acıkır. Aşırı yiyip midemizi, metabolizmamızı, kalbimizi, karaciğerimizi yormamamız gerekir" dedi.

Haberler 03.06.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Recep Akda, Oruç zaman biraz uzun, 17 saate yakn. Dolaysyla Ar yiyeyim de ackmayaym desek de beyhudedir, bir müddet sonra insan ackr. Ar yiyip midemizi, metabolizmamz, kalbimizi, karacierimizi yormamamz gerekir. dedi.

Bakan Akda, salkl beslenme için oruç tutanlarn ramazanda da dier dönemlerde olduu gibi çok yemek yememeye özen göstermesi gerektiini söyledi.

Oruç süresinin uzun olduuna iaret eden Akda, Oruç zaman biraz uzun, 17 saate yakn. Dolaysyla Ar yiyeyim de ackmayaym desek de beyhudedir, bir müddet sonra insan ackr. Ar yiyip midemizi, metabolizmamz, kalbimizi, karacierimizi yormamamz gerekir. dedi.

Akda, oruç tutanlara bol sv tüketmeyi de tavsiye ederek öyle konutu:

ftarla sahur arasnda svy bol almak lazm. Dengeli bir beslenmeyle ya veya protein alacaz, dier gdalardan da yiyeceiz ama hiçbir zaman arya kaçmamamz gerekiyor. Yava yava, yiyecei çineyerek, acele etmeden yemek lazm. Sahura da bazen çok dar bir zamanda kalklyor, böyle yapmamak lazm zamannda kalkp yava yava sahur yapmak gerekir.

Ar kilo almamak ve salkl beslenmek için yava ve sabrl yemenin önemine deinen Akda, Sahurda da iftarda da sabrl olmak lazm. ftarda önce bir çorba içip ardndan sakin sakin yemek ve mümkün mertebe çok fazla yememek lazm. Benim vereceim en önemli tavsiye budur. deerlendirmesini yapt.

Oruç tutmak isteyen hastalar doktoruna dansn

Akda, ramazan dolaysyla oruç tutan ya da tutmak isteyen yal ve hastalara da tavsiyelerde bulunarak unlar kaydetti:

Ramazanda oruç tutmak isteyen yal ve hastalar için en uygunu doktora müracaattr. eker, kalp, akcier hastalar, kanserli hastalarmz var. Bu hastalarmzn beslenmeleriyle ilgili özel ihtiyaçlar var. Kendi balarna hareket etmesinler, doktorlar Oruç tutmayn diyorsa zaten din alimleri de orucun tutulmayabileceini söylüyor.

Ana Sayfaya Git