Bağışıklığınızı bu yiyeceklerle güçlendirin

Havaların soğumasıyla hastalık risklerinin arttığı şu günlerde şifa deposu yiyecekler bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için birebir.

Haberler 14.12.2016 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetersiz beslenme sonucu ortaya çkan pek çok hastalkla mücadelede etkin olan meyve ve sebzeler adeta ifa datyor. Mevsim meyve ve sebzelerinden taze olarak tükettiinizde kanser bata olmak üzere pek çok hastalkla savamas için baklk sisteminizi de güçlendirmi olursunuz. Vücudun yeterli miktarda karbonhidrat, protein, mineral ve vitamin almas baklk sistemini en üst düzeyde tutmasn salyor. Tam tersi söz konusu olan durumlarda ise hastalkla savama evresi uzuyor ve hastalklara yakalanma riski artyor.

te baklk sistemini güçlendiren süper besinler:

1. Prasa

Antioksidann yan sra C, B1, B2 ve A vitamini yönünden de zengin olan prasa ile kabzl önlemek mümkün. Sindirim düzenleyici etkisi ile birlikte böbrek ta oluumunu da önlüyor.

2. Sarmsak

Sülfür ve kükürt bakmndan oldukça zengin olan sarmsak kanserle mücadele de etkili. Romatizma ve eklemlerde oluan iltihaplar önleyen sarmsak enerji veren bir yapya sahip. Kan temizleyen sarmsak yüksek tansiyonu da düürüyor.

3. algam

Suyu içilerek veya yenerek tüketilen algam, toksik maddeleri vücuttan atan bir besin. A, B ve C vitamini yönünden zengin olan algam ayrca kalsiyum ve potasyum içeriyor. tah artran algam mide ve barsaklar temizliyor ve arndryor.

4. Turp

Baklk sistemini güçlendiren besinlerden olan turp tam bir potasyum kayna. Tokluk hissi salayan turp halsizlie ve strese iyi geliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlar ile savamada turp oldukça etkili.

5. Rezene

Vücut direncini artran rezene bitkisi potasyum, kalsiyum ve E vitamini yönünden zengin. Scak suda bekletilmesi kaynatlmasndan daha yararl olan rezene ayrca kolesterolü düürüyor.

6. Nar

Baklk sistemini koruyan nar selenyum, magnezyum, A, C vitaminleri ve folik asit içeriyor. Halsizlik ve stres gibi durumlar önlemde son derece etkili.

7. Kereviz

Sindirim sistemini güçlendiren kereviz baklk sistemini de üst düzeyde tutuyor. Damarlarn gevemesini kolaylatran kereviz, stresi azaltmada da önemli rol oynuyor. Tansiyonu düüren kereviz, kolesterolü de dengede tutuyor.

8. Mercimek

B1, B2 ve A vitamini içeren mercimek yüksek lif oran ile dikkat çekiyor. Protein ve karbonhidrat bakmndan zengin olan mercimek kan ekerini ve insülini de dengeliyor.

Ana Sayfaya Git