Başın sol tarafı neden ağrır?

Baş Ağrıları kişiler için oldukça zorlayıcı olabilir ve çalışmak, gündelik aktiviteleri gerçekleştirmek gibi becerilerden alıkoyabilir. Dünya sağlık Örgütü’ne göre yetişkin nüfusun en az %47’si son 1 yıl içinde en az bir kez baş ağrısı yaşamıştır. Bazı kişiler için baş ağrıları kroniktir, bazılarında ise zaman zaman görülür.

Haberler 04.01.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ar, ban bir yannda veya her iki yannda birden ortaya çkabilir. Ban sol tarafnda arnn çeitli nedenleri mevcuttur.

Migren arlar ban bir tarafnda balayarak orada kalabilirler. Migrenin esas sebepleri halen tam olarak anlalamam olsa da kan damarlarnn önce kaslp sonra geniledikleri, bu ekilde beynin bir bölgesine fazla kan gitmesine sebep olduklar ve bunun da ar ve basnç yapt düünülmektedir.

Bu ban her iki yannda veya sadece sol yannda görülebilir. Alkol, beslenme, stres, yüksek sesler, kokular ve baka birçok tetikleyiciler migrenlerin ortaya çkmasna yol açabilir.

BA ARILARININ NEDEN

Küme tipi ba arlar genellikle ban bir tarafnda görülür, genellikle de pe pee 2, 3 veya daha fazla kez yaanrlar. Bu tip ba arlar sigara içenlerde daha sklkla ortaya çkar, ayrca hava deiiklikleriyle de tetiklenebilirler. Küme tipi ba arlar alerjiyle kartrlabilir. Küme tipi ba arlar genellikle rsi olarak geçebilmekte veya baa alnan bir darbe sonrasnda ortaya çkabilmektedirler.

Ban sol tarafnda arnn bir dier nedeni sinüzit olabilir. Sinüzit probleminde sinüs boluklarnn içi tahri veya enflame olmutur. Sigara dumanna maruz kalmak, mevsimsel alerjiler ve dier solunum yollar hastalklar bu hastala katkda bulunabilirler. Sinüzit, birden çok sinüs boluunda ortaya çkabilecei gibi, yüzün veya kafann sol yanndaki tek bir sinüs boluunda da oluabilir. Sinüs ba arlar genellikle migrenle kartrlr. Aralarndaki fark migren ba arlarnda birçok dier belirtinin de görülmesidir.

SOL TARAFDAK ARILAR

Eer beynin sol yannda bir anevrizma varsa bu durum ban sol tarafnda arya yol açabilir. Genellikle küme tipi veya migren ba ars görülür. Anevrizmalar doutan veya çok yüksek tansiyonun sonucu olabilirler. Baz vakalarda anevrizmalar çok büyüyene ve patlama aamasna gelene kadar belirti vermezler. Bu aamada ba ars çok iddetli olacaktr. Anevrizmaya bal ba arlar ayrca fiziksel olarak ar yorgunluk dönemleri eklinde belirti verebilir.

Ana Sayfaya Git