Başhekim Özkul, meme kanseri konusunda farkındalık çalışması başlattı

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, doktor ve çalışanlarla bir araya gelerek meme kanseri ile ilgili farkındalık oluşturma kapsamında çalışma başlattı.

Haberler 21.12.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahekim Op. Dr. Özkul, meme kanseri, tans ve tedavisi konusunda çalma balatt. Bu kapsamda hastanede görevli doktorlar ve çalanlarla bir araya gelen Op. Dr. Özkul, istiare toplants gerçekletirdi. çalmas hakknda bilgi veren Op. Dr. Özkul, 40 yandan sonra her kadnn ylda bir kez mutlaka düzenli olarak mamografi yaptrmas gerektiini söyledi. Op. Dr. Özkul, Meme kanseri erken tan ile tamamen tedavi edilebilir bir hastalktr. Bu nedenle her ay kendi kendine meme kontrolü yaplmas, erken tehis açsndan da hayati derecede önem tamaktadr. Meme kanseri konusunda yeterli ve doru bilgiye sahip olmak da tedavide baar ansn artran önemli bir faktördür. Bu nedenle 40 ya üstü tüm hasta bayanlarn ylda bir defa, meme kanseri ile ilgili olarak gerekli tetkik ve kontrollerini yaptrmalar gerekiyor dedi.

ERKEN TEHS çN KEND DOKTORUNUZ OLUN

Kanser hastalnda tedavi masraflarnn çok yüksek olduunu aktaran Özkul, Bu nedenle hepimizin çok dikkatli olmas gerekiyor. Toplumu bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz. Erken tan hayat kurtarr. Böyle bir hastalk varsa, erken tedavi yaplmasnda büyük faydalar salanaca gibi, tedbir alnr ve hastalarmz hastalkla ilgili bilinçlenmi olur. Erken tehis için kendi doktorunuz olun. Biz, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak, farkndalk oluturmak amacyla, tüm doktor ve poliklinik sekreterleri arkadalarmza gereken bilgileri aktaryoruz. Böylelikle erken tehis konusuna dikkati çekerek, gereken tetkikleri yapmalar hususunda hastalarmz yönlendiriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git