Babasının böbreğiyle 3 yıl sonra doğum yaptı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 3 yıl önce babasının verdiği böbrekle hayata tutunan Nurcan Ersay, sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Haberler 28.07.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinde 3 yl önce babasnn verdii böbrekle hayata tutunan Nurcan Ersay, salkl bir kz bebek dünyaya getirdi. Bebee, 3 yl önceki organ nakli operasyonuna yardmc olan, hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Pnar Polat çevike duyulan sevginin ifadesi olarak Pnar ad verildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesinde böbrek yetmezlii tedavisi gören ve diyalize mahkum olan 28 yandaki Nurcan Erensayna 3 yl önce babas Mehmet ükrü Kurtun böbrei nakledildi. Ameliyat baarl geçen ve eski salna kavuan Nurcan Ersayn, ameliyatn yapan Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu ile görüerek çocuk sahibi olmak istediini iletti. Prof. Dr. Kadirolu, Ersayna hamile kalabileceini ve salkl bir çocuk dünyaya getirebileceini söyleyince genç kadn hamile kald. Dicle Üniversitesi Nefroloji ve Kadn Doum Ünitesi doktorlar gözetiminde kontrollü bir hamilelik geçiren Ersayn, 2 gün önce salkl bir kz bebek dünyaya getirdi. Nurcan Ersayn bebeine, 3 yl önce böbrek nakli srasnda kendisiyle yakndan ilgilenen Organ Nakli Ünitesinde görevli koordinatör Pnar Polat çevike minnet duygusunun ifadesi olarak Pnar adn verdi.

Erkek Olsayd Ali Kemal Koyacakm

Dicle Üniversitesi Kadn Doum Servisinde tedavisi süren Nurcan Ersayn, böbrek nakli ameliyatn gerçekletiren Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroluna teekkür ederek, çocuunun erkek olmas halinde adn Ali Kemal koymay düündüünü, ancak kz olduu için Pnar adn verdiini söyledi. Kendisine böbreini veren babasna da teekkür eden Ersayn öyle dedi:

3 yl önce böbrek nakli oldum. Hamile kalabileceimi duyunca çok sevindim. 8 yanda bir kzm daha var. O zaman hasta olduum için hamileliim de skntl geçmiti. Ancak imdi ben de bebeim de çok iyiyiz. Hocamza çok teekkür ediyorum onun sayesinde bebeimiz oldu.

Ben kzma böbrek verdim, o bana torun verdi

Kzna böbreini veren baba ükrü Kurt ise gayet salkl olduunu herhangi bir salk sorunun bulunmadn belirterek, Ben kzma böbreimi verdim, o da bana torun verdi diye konutu.

Nurcan Ersaynn ei Sddk Ersayn da herkesi organ ba yapmaya davet etti.

Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, böbrek nakli gerçekletiridikleri Nurcan Ersaynn ve bebeinin gayet salkl olduunu ifade ederek, organ nakli gerçekleen kadnlarn normal kadnlar gibi salkl doumlar yapabileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git