Babasına karaciğeriyle umut oldu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan karaciğer hastası Cemil Ekin, kızından nakledilen dokuyla hayata tutundu

Haberler 26.03.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Ceylanpnar ilçesinde yaayan karacier hastas Cemil Ekin, kzndan alnan dokuyla hayata tutundu.

lçede taksicilik yaparak geçimini salayan 6 çocuk babas 58 yandaki Ekin, yaklak 4 ay önce kusma ikayetiyle Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesine bavurdu.

Yaplan muayenede Ekine karacier yetmezlii tehisi konuldu. Genel cerrahi uzman Prof. Dr. Mehmet Ylmaz tarafndan muayene edilen Ekinin, acil organ nakline ihtiyac olduu belirlendi.

çocuklarnn yaplan tetkiklerinde 6 çocuundan sadece evli ve 5 çocuu olan en büyük kz Fikriye Süret (40) ile dokularnn uyutuu belirlenen baba, kzndan alnan karacier parçasyla tekrar hayata tutundu.

Fikriye Süret, babasnn yaklak 4 ay önce rahatszlandn yaplan kontrollerde karacier yetmezlii tehisi konulduunu söyledi.

Be kardeinin doku vermeye gönüllü olduunu fakat hiç birinin uyumadn anlatan Süret, babasnn kendisinden alnan dokuyla hayata tutunmasndan dolay mutlu olduunu belirtti.

Ameliyat öncesi çok korktuunu aktaran Süret, Ameliyat öncesi zor bir karard. Benim de 5 çocuum var. Babam bu kötü durumdan kurtarmak istedim. Her eye ramen karar vererek karacierimden doku vermeye gönüllü oldum. Babam bugün aramzda, ükürler olsun ikimiz de çok mutluyuz. nsan babasna bir ey olmasn istemez. Babama can olduum için çok gururlu ve mutluyum. Bu her çocua nasip olmaz. diye konutu.

- Yeniden hayata döndüm

Karacier hastas Cemil Ekin ise yaklak 4 ay önce herhangi bir rahatszlnn yokken aniden kusma ikayetiyle hastane gittiini söyledi.

Tehis konulmasyla çocuklarnn gönüllü olduunu anlatan Ekin, öyle konutu:

Rahatszlannca çocuklarm beni, hastaneye kaldrd. Karacierimde problem olduunu birkaç ay önce anladm. Nakil olmam gerektii söylenmesi üzerine sa olsun çocuklarm hemen gönüllü oldu. 5 çocuumun dokular uyumaynca en büyük kzm Fikriyenin ki uyutu. Sa olsun kzm cierinden parça verdi. Kzma can yürekten teekkür ediyorum. Yeniden hayata döndüm çok mutluyum. Hayatm kzma borçluyum. nallah yakn bir zamanda ikimiz de eve döneriz. Bizleri ameliyat eden bata Mehmet Ylmaz hocama ve ekibini sonsuz teekkürler ediyoruz.

Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Mehmet Ylmaz da karacier doku nakli olan Cemil Ekinin operasyonun çok baarl geçtiini belirtti.

Prof. Dr. Ylmaz, nakillerde canl vericiden çok kadavradan olmas gerektiine dikkati çekerek, Nakillerde biz doktorlar olarak canldan çok kadavradan nakil bekliyoruz. çünkü sonuçta salkl bir insandan bir organ veya doku alnyor. Salkl bir insan olduu için çok dikkatli etmemiz gereken bir durum oluyor. çünkü canl vericiye herhangi bir zararn gelmesini istemiyoruz. Kadavradan balarn artmas gerekiyor. Vatandalarmzn bu konuda çok duyarl olmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git