Bağırsak bozukluğu

Kişiselleştirilmiş ve Önleyici Tıp Uzmanı Dr. Sibel Özgül, “Allerjiler, ankisiyeteler,migrenler ve depresyonlara sebep olan ‘Geçirgen Bağırsak Sendromuna' çağımızın hastalığı denilebilir” dedi.

Haberler 25.02.2020 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sindirim sisteminizin en önemli parças barsaklarmz, besinlerin parçalanmaya devam ettii ve neredeyse tamamnn emildii noktadr. Sk dizilim barsaklardan kana, sadece sindirilmi besinlerin, svlarn, vitamin ve mineral gibi küçük, zararsz maddelerin geçiine izin verir.

GEçRGEN BAIRSAK SENDROMU

leaky gut sendromu denilen geçirgen barsak sendromunun barsak duvarnn geçirgenlii ile ilgili bir durum olduunu söyleyen Kiiselletirilmi ve Önleyici Tp Uzman Dr. Sibel Özgül, Barsak tek kat hücrelerden oluuyor ve eer barsaklarnzdaki hücreler aras sk balant bozulursa kannza zararl organizmalar, toksinler, virüsler gibi istenmeyen maddeler geçebiliyor. Allerjiler, ankisiyeteler,migrenler ve depresyonlara sebep olan Geçirgen Barsak Sendromuna çamzn hastal denilebilir dedi.

BAIRSAK VE BEYN AYNI BESLENR

Uzman Dr. Sibel Özgül Barsak hücreleriniz arasndaki sk balantlarn devamn Zonulin denen bir protein salar. Zonulin proteinin azalmas veya ar artmas barsaklarnzdaki balantlar gevetir ve geçirgenlii arttrr. Zonulin tabakasnn bozulmas ile pek çok istenmeyen ey dolama geçebiliyor. Buna Geçirgen Barsak Sendromu diyoruz. Barsak geçirgenlii oluan hastalarda kan beyin bariyeri açld için ayn geçirgenlik beynimiz için de söz konusu olabiliyor. Barsaktaki koruyucu maddenin ayns beyninizde de mevcut. Dolaysyla barsanz geçirgense kan beyin bariyerinizde bozuk demektir. Biz bunu Zonulin seviyesini ölçerek tespit edebiliyoruz. Duygu durum bozukluklar, Parkinson, Demans, Alzheimer gibi hastalklarna sebep olabilen bu sendrom için beslenme düzenlenmesi çok önemli. Bu tarz durumlarda hastann kiisel verilerine baklarak eliminasyon diyeti dediimiz özel bir beslenme verilerek bir yol haritas çkarlabilir. Ancak hastaya doru saplamentleri, doru dozda ve doru zamanda vermek çok kymetli. Dolaysyla sadece glüten, laktoz keserek ve probiyotik youn beslenmek bile tek bana yeterli olmayabilir. Bizim önerimiz kiiye özel yaklamlar ile yaplacak tespitler ve tedavilerdir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git