Bağışıklık sistemi düzenli bir yaşamla güçleniyor

Enfeksiyonlarla mücadelede çok önemli bir yeri olan bağışıklık sisteminin korunmasında yaşam şeklinin önemini vurgulayan uzmanlar, sihirli bir formül bulunmadığına dikkat çekiyor.

Haberler 16.09.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enfeksiyon Hastalklar ve Mikrobiyoloji Uzman Dr. Songül Özer, enfeksiyonlarla mücadelede en önemli silahlardan biri olan baklk sisteminin güçlü olmasnn önemine iaret etti.

Güçlü bakln temeli bebeklikte atlyor

Doutan gelen baklk sistemini gelitiren en önemli besinin anne sütü olduunu vurgulayan Dr. Songül Özer, ilerleyen yllarda düzenli bir yaamn da baklk sistemini güçlendirdiini ifade etti. Dr. Songül Özer, unlar söyledi:

Bir bebek ne kadar uzun süre anne sütü emerse doutan baklk sistemi o kadar güçlü oluyor. Baklk sistemini güçlendirmenin ilk yolu bebeklikten balyor. Sahip olduumuz hücreler takviye besin, vitamin ve ilaçlar kullanmasak da birçok yabanc cisme kar bizi korumaya yeterlidir. Ancak baz durumlarda çok fazla çay, kahve, kolal içecekler tüketerek biz kendi baklk sistemimizi zayflatyoruz.

Paketli gdalar, hareketsiz yaam baklk sistemini zayflatyor

Fast food yiyerek, içerisinde ne olduunu bilmediimiz paketli gdalar tüketerek, egzersiz yapmayarak, uykumuza dikkat etmeyerek, gece 3-4te uyuyup ölen uyanarak bütün biyolojik ritmi bozarak baklmz azaltyoruz. Biz d etkenlerden bu kadar etkilenmezsek kendi baklk sistemimiz kanser olmadmz sürece aslnda birçok mikroorganizmaya kar tek bana savamaya yeter.

Baklk güçlendirici bir ilaç bulunmuyor

Kullanldnda baklk sistemini güçlendirecek bir ilaç veya urubun olmadn iaret eden Dr. Songül Özer, Beslenmede ve uyku düzeninde yaplan yanllardan dönmek, baklk sisteminin çalmasn normale çevirecektir. Normal bir insann biyolojik ritmi akam 23:00-23:30da uyumak, sabah 08:00de kalkmaktr. Bu ritme uymak art. 30 60 dakika düz yolda normal tempoda yürüyü yaplmal yani vücudun, kaslarn ve eklemlerin çaltrlmas gerekiyor. Kaynan bildiimiz gdalar tüketmemiz lazm. Tabi bunlar yaparken olay obsesyona dönütürmemeli. Her eyi organik tüketmeye çalan bir grup da var. Bu yaklam da yanl çünkü o besinlerin ne kadar organik olduunu bilmiyoruz. Her eyden önemlisi dengeli beslenmek lazm. Yani yadan, etten, sebzeden ve ekerden de her gdadan belli miktarlarda tüketmeliyiz. stanbulda yaayanlar için stres baklk sistemini yerle bir eden bir etken dedi.

Ana Sayfaya Git