Bakan Koca, il sağlık müdürlerine seslendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecine ilişkin, "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, kontrol etme şansımız olmaz." ifadelerini kullandı.

Haberler 06.04.2020 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Koca, 81 il salk müdürü ile dün saat 22.30da balayp 3 saat süren video konferans görümesi gerçekletirdi.

Toplantda, Kovid-19 salgnna kar illerde yürütülen çalmalar, hastalarn durumu, tedavi protokolleri, youn bakm doluluk oranlar ve mevcut ihtiyaçlar ele alnd.

Görümede, Salk Bakan Koca, pozitif vaka temasllarnn taranmas konusunda hzl hareket edilmesi gerektiinin altn çizerek Bu dönemde temas içinde olan kiileri izole edemezsek, hastal kontrol etme ansmz olmaz. O nedenle birinci olarak kontrol edebilir olmalyz. kinci olarak gelen hastaya erken dönemde hzla tansn koyup, erken dönemde yatrlmas gereken hasta ise servise veya youn bakma alnmas eve gönderilmesi ve takip edilmesi gereken bir hasta ise onu da hzla gerçekletirip eve gönderip orada izolasyonunu salamak bu dönemde son derece önemli. deerlendirmesinde bulundu.

GECKME STEMYORUM

Koca, tan ve tedavi konusunda gecikme yaanmamas gerektiini vurgulayarak unlar kaydetti:

Özellikle koruyucu maske ve ekipmanlar konusunda asla bir sorun olmamal. Her geçen gün servislerimizin kapasitesini nasl artracamza bakmaya, youn bakm yataklarmz daha reel kullanmaya, riskli olan hastay youn bakm artlarnda takip etmeye gayret edelim. Yani, youn bakmda zorunlu takip edilmesi gereken hastann youn bakmda, serviste takip edilmesi gereken hastann da ilk planda serviste takibi son derece önemli. Entübasyon safhas ne kadar uzatlabilirse, bu dönemi kolay atlatabileceimizi düünüyorum. ifadelerini kulland.

Bakan Koca, görümenin devamnda il salk müdürlerinin sorularn yantlad.

Ana Sayfaya Git