Bakan Koca'dan 'H3N2 virüsü' açıklaması: Bizim için risk oluşturmuyor

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Fransa'da binlerce kişinin ölümüne neden olan 'H3N2 virüsü' ile ilgili "Bizde giderek, azalan ama Avrupa'da halen etkisini gösteren bir salgın. Bizim için şu an risk oluşturmuyor. Bununla ilgili 'Ulusal Grip Eylem Planı'mız devrede" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 12:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarsustaki 600 yatakl hastanenin inaatnda inceleme yapan Salk Bakan Koca, daha sonra Mersin Valiliini ziyaret etti. Burada konuan Bakan Koca, basn mensuplarndan birinin, Fransada binlerce kiinin ölümüne yol açan H3N2 virüsü ile ilgili sorusunu yantlad. Koca, Bizde benzer bir durum yok. Fransada olan salgn resmi bir açklama olarak almadk ama haberlerden gördüümüz kadaryla ciddi bir salgnn olduunu biliyoruz ve genelde 75 ya üstü hastay etkileyen bir grip. Bizde ise grip salgn mevsimsel dönemleri olan ve özellikle bizde kasm, aralk, ocak, ubat ve mart gibi seyreden ve genelde bir dönem 2009da H1N1 salgn dünyada yaygn olmutu. Hayvanlardan insana geçme ekliyle hatta domuz gribi ad almt. Bu süreçte bizde çok az görülen, normalde mevsimsel bir ajan olarak görülen ve daha çok bizde H3N2 olarak gördüümüz, bu anlamda geçen haftalara göre de bugünlerde yüzde 20ye yakn grip hastasnn azaldn söyleyebilirim. Bizde giderek daha azalan ama Avrupada, Almanya ve Fransada halen etkisini gösteren bir salgn. Bizim için u an risk oluturmuyor. Bununla ilgili Ulusal Grip Eylem Planmz devrede diye konutu.

SANATçIMIZA GEçM OLSUN

arkc Yldz Tilbenin sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan domuz gribi ile ilgili yapt paylam da deerlendiren Bakan Koca, Sanatçmza geçmi olsun temennilerimi iletiyorum. Grip salgn ile ilgili bir salgn olmadn, riskli olan hastalarn hekim kontrolünde a yaptrabileceini ve u süreçte özellikle hastanelerimizde ve aile sal merkezlerimizde grip ilacn hekim uygun görüyor ise ücretsiz zaten veriyoruz. Sayn Yldz hanm, aile hekimine müracaat ederse oradan ücretsiz alabilir veya herhangi bir hekim reçete ile yazdnda Geri Ödeme Kurumu da bunu ödüyor. Gripten korunmann en önemli unsuru; elleri sk sk ykamak, istirahat ve bol sv dedi.

Ana Sayfaya Git