Bakan Özer: Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitim paydaşlarının en büyük özlemiydi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin artık öğretmene mahsus kanunun olduğu ender ülkelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Haberler 16.02.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, Gaziantepteki temaslar kapsamnda ahinbey ilçesi bn-i Sina Mahallesindeki bn-i Sina Anaokulunun açlna katld.

bn-i Sina Anaokulu bahçesinde düzenlenen törende konuan Bakan Özer, Türkiyede 20 yl içerisinde eitim ve öretim alannda çok önemli yatarmlar yapldn belirtti.

Yaplan yatrmlar sonras çocuklarn eitime eriiminin kolaylatrldn ifade eden Özer, ksa bir süre içerisinde bu yatrmlarn okullama oranlarnn yükselmesine etki ettiini vurgulad.

SON 20 YILDA ETMDE ÖNEML ADIMLAR ATTIK

Son yllarda sadece bina ve derslik yapmadklarn, ayn zamanda öretmen bana düen örenci says ile derslik bana düen örenci saysn azaltmak için de önemli çalmalar yapldn ifade eden Özer, 2000li yllarda 500 binler seviyesinde olan öretmen says bugün 1,2 milyona ulat. Yani bugün eitim sistemimizde görev yapan öretmenlerin yaklak yüzde 75i son 19 ylda eitim sistemine dahil oldu. Dier alanlardaki gibi eitimde de bu devasa dönüüm güçlü bir liderlik gerektiriyordu. Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde eitimde son 20 yl, cumhuriyetin kuruluundan itibaren eitim tarihine damgasn vuran en kritik dönem olmutur. Ben sayn Cumhurbakanmza eitime her zaman öncelik verdii için bütçelerde en büyük pay her zaman eitime ayrd için hem ahsm hem de camiam adna en içten ükranlarm sunuyorum. dedi.

ARTIK TÜRKYE ÖRETMENNE MAHSUS KANUNUNUN OLDUU ENDER ÜLKELERDEN BR TANES

Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Öretmenlik Meslek Kanununun eitim paydalarnn en büyük özlemi olduunu belirten Özer, unlar söyledi:

354 sayl Öretmenlik Meslek Kanunu, bu ülkede 1960l yllardan itibaren eitim camiasnn, eitim paydalarnn en büyük özlemiydi. Yani öretmenlie mahsus bir kanunun olmas ve burada kariyer merkezli örenmenin kiisel geliimini, mesleki geliimini sürekli yönlendiren bir sistematiin kurgulanmas, hakikaten en son 1-3 Aralkta yapm olduumuz 20inci Milli Eitim urasna kadar bütün uralarda ayrntl ele alnd. Allaha ükür 31 Aralk 2021 tarihi itibariyle TBMMye sevk edilen Öretmenlik Meslek Kanunu, 4 ubatta TBMMde kabul edildi, 14 ubatta da yasalat. Öretmenlik Meslek Kanunu, hükümetimizin, Cumhurbakanmzn öretmenlere verdii deerin en önemli göstergelerden bir tanesi. Artk Türkiye öretmenine mahsus kanunun olduu ender ülkelerden bir tanesi oldu.

ÖRETMENLK MESLEK KANUNUNUN ÖRETMENLERMZE HAYIRLI, UURLU OLMASINI DLYORUM

Dün itibariyle Öretmenlik Meslek Kanununun uygulanmasyla ilgili yönetmelik taslan kamuoyuyla paylatklarn belirten Özer, Tüm öretmenlerimizden, eitim paydalarndan görülerini almak için 1 aylk bir süre belirledik, 15 Martta gelen görüleri deerlendirerek taslaa son eklini vererek inallah yaynlayacaz. Öretmenlerimizin adaylk kaldrma, öretmenlik, uzman öretmenlik ve ba öretmenlikle ilgili tüm süreçlerini de ayrntl bir ekilde tanmlama imkanmz olacak. Öretmenlik Meslek Kanununun tüm öretmenlerimize hayrl, uurlu olmasn diliyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git