Bakanlık Çin menşeli kalp ve tansiyon ilaçları için alarmda

Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebileceği gerekçesiyle Çin yapımı "valsartan" etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarının geri toplanması üzerine harekete geçti Bu üretim tesislerinden ruhsatlı ve piyasaya sunulmuş tansiyon ve kalp ilacı olup olmadığı Bakanlık tarafından araştırılıyor İncelemenin yaklaşık bir hafta içinde tamamlanması öngörülüyor

Haberler 09.07.2018 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebilecei gerekçesiyle çin yapm valsartan etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarnn geri toplanmas üzerine inceleme balatt.

Avrupa Tp Ajans, çinin Linhai bölgesindeki bir ilaç firmas tarafndan üretilen valsartan maddesinde kanserojen tespit edilmesi üzerine ürünlerin toplatlmas karar almt.

Salk Bakanl, Avrupa Tp Ajansnn uyarsnn ardndan bu ürünlerin Türkiyede piyasada olup olmadnn belirlenmesi için harekete geçti.

Bakanlktan edinilen bilgiye göre, Bakanlk tarafndan söz konusu üretim tesislerinden ruhsatl olan ve piyasaya sunulmu tansiyon ve kalp ilacnn bulunup bulunmad inceleniyor.

ncelemenin, yaklak bir hafta içinde tamamlanmas öngörülüyor. Bakanlk, sonuca göre ilaçlarn geri çekilmesi için gerekli ilemleri balatacak.

Ana Sayfaya Git