Başağrısı ve bilinç kaybı hafife alınmamalı

BEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hıdır Özer, "Beyin tümörleri ya da kistleri, çocuklarda, gençlerde ve yaşlılarda görülebiliyor. Başağrısı, kusma, nöbet geçirme ve bilinç kaybı olan kişiler mutlaka beyin cerrrahi doktorları tarafından muayene edilmeli, gerekli tetkikler ve müdaheleler yapılmalı" dedi.

Haberler 12.01.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride özel bir hastanede görevli Opr. Dr. Hdr Özer, 4 ay önce hastaneye bavuran ve kontrolleri yaplan 73 yandaki Niyazi Dumann beyin tümörü tansyla takibe alndn ve ameliyat önerildiini, ancak hastann ameliyat olmak istemediini kaydetti.

ARIYI HAFFE ALMAYIN

Aradan geçen sürede durumu arlaan ve baars, bulant, kusma, nöbet geçirme ikayetleriyle yeniden hastaneye bavuran Dumann ameliyata alndn belirten Op. Dr. Özer, Hastamz, yaplan muayeneler sonucunda mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat edildi ve beynindeki tümör alnarak kisti boaltld. Bir gece youn bakmda kalan hastamz, servise alnd ve 3 gün sonra da taburcu edildi. Ameliyat çok iyi geçti. Beyin tümörleri ya da kistleri, çocuklarda, gençlerde ve yallarda görülebiliyor. Gerek çocukluk çanda gerekse yetikinlerde baars, bulant, kusma, nöbet geçirme ve bilinç kayb olan kiiler, mutlaka Beyin Cerrrahi doktorlar tarafndan muayene edilmeli gerekli tetkikler ve müdaheleler yaplmaldr diye konutu.

Ana Sayfaya Git