Bayram sonrası hafifleme zamanı

Diyetisyen Perihan Kılıç, Kurban Bayramı sonrası alınan kiloların hemen sağlıklı beslenme programına başlayarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 16.08.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cerrahi Hastanesi Diyetisyenlerinden Perihan Klç, Kurban Bayramnda kilo alan kiilere formuna dikkat etmeleri için tavsiyelerde bulundu. Sevdiklerimizle bir araya gelmeyi salayan Kurban Bayramnn, yeme düzeninde düzensizliklere neden olabileceini söyleyen Dyt Klç, Youn çalma temposu sonras tatilde güzel yemeklere dayanamayp yemi sonrasnda da piman hissediyor olabilirsiniz. Bayramda 1-3 kilo aldysanz hemen salkl beslenme programna balayarak verme zaman. Yeni alnan kiloyu vermek daha kolaydr. Batt balk deyip yemeye devam edilmemeli, ok diyetler, detoks sular ile bir hafta boyunca sürdürülebilir olmayan diyetler yapmak yerine kiiye uygun salkl beslenme program uygulanmaldr dedi.

Öünler arasnda 2.5-3 saat olmasna dikkat

Yatmadan önce veya kalknca yaplacak ilk eyin su içmek olmas gerektiini söyleyen Dyt Perihan Klç, Öünleriniz arasnda 2.5-3 saat olmasna dikkat edin, maksimum 4 saat olsun. Son ara öünü yatmadan 2 saat önce yapm olmaya, yemekleri yava, küçük porsiyonlarda tüketmeye özen gösterin. Akam yemeklerinizi çorba, salata, yourt gibi hafif öün ile geçirebilirsiniz. Az yal ve az tuzlu yemekleri piirip baharatla lezzetlendirebilirsiniz eklinde konutu.

Ayran; sv, elektrolit dengenizi toparlamay salar

Tatil boyunca hamur ii, erbetli tatllar nedeniyle sebze-meyve tüketiminin azalm olabileceini kaydeden Dyt. Klç, Antioksidan içerii yüksek taze meyve-sebze tüketimi toksinleri atmaya yardmc olur. Sebze yemekleri barsaklarda gaz olumasna neden olursa; yaparken kimyon, kekik kullann. Yemeklerin ardndan rezene çay içebilirsiniz. Dondurma alternatifi olarak meyveleri dondurarak tüketebilirsiniz. Siyez bulguru, ma fasulyesi, kinoa ile yaplm salata yannda ayran ile menü hazrlayabilirsiniz. Ayran; sv, elektrolit dengenizi toparlamay salar. Günlük 2,5-3 litreye yakn su içmeye özen gösterelim. Suyun tadn sevmiyorsanz tarçn, salatalk, fesleen ekleyebilirsiniz. Bayram tatili sonras hafta sonunda hafif kahvalt yaptktan sonra kendinize doada yürüyü hediye edebilirsiniz. Haftada 2-3 gün 45 dakikalk tempolu yürüyü yapmay unutmayalm. Egzersiz ek kalori yakmamz salayarak kilo vermemizi kolaylatracaktr ifadelerini kulland.

Kilo vermenin kolay, korumann daha zor olduunun altn çizen Dyt Perihan Klç, Hzl kilo vermek için yaplan diyetler yaam tarz deiiklii salamaz. Bu nedenle kalc olmaz. Normal beslenme düzenine dönüldüünde daha fazla kilo alm balar. Hzl kilo vermek kan ekeri düzensizlikleri, kalp- damar hastalklar, böbrek hastalklar gibi salk sorunlarna yol açar. Alkanlklar bir anda deil, zamanla yava yava deiir. Salkl beslenme alkanlklar kazanarak kalc kilo vermek mümkün. Porsiyon ölçülerine dikkat ederek, gün içinde deiimler yaparak ve daha aktif bir hayat sürerek kilo kontrolü salayabilirsiniz dedi.

Ana Sayfaya Git