Bayram sonrası felaket gelebilir

Aşılamanın düşük olduğu Güneydoğu için uyarı: Bayramdan sonra vakalar pik yapacak.

Haberler 19.07.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DCLE Üniversitesi Tp Fakültesi Göüs Hastalklar Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman enyiit, Türkiyede alama orannn en düük olduu Güneydou Anadolu Bölgesinde koronavirüs vakalarnda art beklediini söyledi. Prof. Dr. enyiit, Güneydou Anadolu Bölgesinde bayramdan 10-15 gün sonra ciddi anlamda bir pik bekliyorum. Bakyorum herkes maskesiz dolayor. Kimsenin mesafeye dikkat ettii yok. Eer böyle giderse korkarm ki Güneydou Anadolu Bölgesi olmak üzere alama oranlarnn düük olduu yerlerde ciddi anlamda kstlamalar gelecektir dedi.

Salk Bakanlnca açklanan Türkiye A Tablosunda, Güneydou Anadolu Bölgesi, nüfusa oranla alamann en düük uyguland bölge olarak belirlendi. Valilikler ve l Salk Müdürlükleri bata olmak üzere kurum ve kurulular ile sivil toplum kurulular, bölge halkn aya kar olan tereddütlerini gidermek amacyla çalmalar sürdürüyor.

CDD ANLAMDA PK BEKLYORUM

Alamann düük olduu yerlerde koronavirüs vaka saysnn yüksek olduuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Göüs Hastalklar Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman enyiit, bölge halkna a için çarda bulundu. Güneydou Anadolu Bölgesinde Kurban Bayramndan sonra koronavirüs vakalarn pik yapaca uyarsnda bulunan Prof. Dr. enyiit, Alamann düük olduu yerlerde Covid-19 miktarnn da yüksek olduunu görüyoruz. Hakkmz varsa bir an önce beklemeden gidip bu ay olmamz lazm. Biz artk bu hastaln bittiini kendi zihnimizde oluturduk. Sanki bu hastalk bitti. Bakyorum herkes maskesiz dolayor, kimsenin mesafeye dikkat ettii yok. Bunlar son derece yanl olan eylerdir. Eer böyle giderse korkarm ki 10-15 gün sonra bata Güneydou Anadolu Bölgesi olmak üzere alama oranlarnn düük olduu yerlerde ciddi anlamda kstlamalar gelecektir. Bunun nedeni kesinlikle yanl kanaatlerdir. Alama öldürüyor, ksr brakyor, alamada bize çip takacaklar gibi eyler kabul edilebilecek eyler deildir ifadelerini kulland.

KISIRLIK OLUTURMUYOR, HATTA SPERM SAYISINI ARTIRIYOR

Bölge halk arasndaki a ksrlk yapyor algsna da deinen Prof. Dr. enyiit, koronavirüs asnn ksrla neden olmadnn bilimsel olarak belirlendiini söyledi. Ann sperm saysn da artrdna dikkat çeken Prof. Dr. enyiit, kincisi de alamada bize çip taklaca söylentisi; bize neden çip taksnlar. Zaten isteyen bizi uzaydan bile izleyebiliyor diye konutu.

Her ann yan etkisinin olduunu belirten Prof. Dr. enyurt, Elbette ki her ann kendine göre bir yan etkisi vardr ama bunu çok iyi biliyoruz ki a olanlar da Covid-19 olsa bile ölüm oran son derece düüktür. Covid-19 olsa bile ar hastalk geçirme oran çok düüktür. Lütfen amz olalm. Ada ne bir çip takma olay var ne sonradan hastalandrma niyeti ne bir ksrlatrma niyeti var. Bunlar tamamyla yanl inançlardr. Diyarbakr gibi kadim bir kente ben bu inanlarn yakmad kanaatindeyim. Ann eer zarar bir ise inann faydas bir milyondur. Onun için lütfen ama lütfen amz gelmise bir dakika durmadan amz olalm dedi.

Ana Sayfaya Git