Bayram tatilini kilo almadan bitirmenin 10 yolu

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sağlık sorununa yol açabiliyor. Tatlı tüketiminin yanına yüksek porsiyonlarda et tüketimi de eklenirse mide-bağırsak hastalıkları, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklarla karşılaşılabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir bayramı hastalıksız ve kilo almadan geçirmek için 10 bayram tüyosu paylaştı.

Haberler 31.08.2017 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramnda artan krmz et tüketimi salk sorununa yol açabiliyor. Tatl tüketiminin yanna yüksek porsiyonlarda et tüketimi de eklenirse mide-barsak hastalklar, eker ve tansiyon gibi rahatszlklarla karlalabileceini belirten Beslenme ve Diyet Uzman Ula Özdemir bayram hastalksz ve kilo almadan geçirmek için 10 bayram tüyosu paylat.

NELERE DKKAT EDECEKSNZ

1.Öncelikle et ve tatllarda porsiyon kontrolü yaplmal. Unutulmamal ki yüksek krmz et tüketimi ayn zamanda yüksek ya tüketimi demektir.

2.Eti yerken yemeklere ara verilmeli. Bu durum bir anda yemee yüklenip sindirim problemleri çekmenizin de önüne geçecektir.

3.Etlerin zgara veya halama olarak tüketilmesi salk açsndan çok daha doru olur. Bu yüzden kzartmalar yerine etler sebzelerle birlikte tavada veya frnda piirilebilir.

4.Et ile yaplan yemeklere ilave ya eklenmesine gerek olmaz. Etin doal yapsndaki ya piirme ileminde yeterli olur.

5.Etin piirildii tavann yanm olmamasna ve tavada veya frnda çok uzun süre kalmamasna dikkat edilmeli. Et çok uzun süre frn veya tavada kalrsa kömürleme olaca için kanserojen etkisi artar. Enfeksiyon riskine kar etler çi veya az pimi ekilde tüketilmemeli. Etler 1 gün dinlendirilmeli.

7.Etler büyük parçalar halinde saklanmamal. Tüketilecek porsiyonlarda ksa vadede -2 derecede, uzun süre saklama koullarnda ise -18 derecede saklanmal.

9.Sakatatlardan uzak durulmal. Yüksek krmz et tüketimi ile birlikte kolesterol seviyesinde yükselme yaratabilir.

10.Bayram süresince tatl tüketimine dikkat edilmeli. ekerli ve erbetli tatllar yerine sütlü tatllarn tüketilmesi çok daha salkl bir hamle olur.

TE BAYRAMA ÖZEL MENÜ

Özel Bayram Menüsü:

KAHVALTI

Sebzeli lor peynirli omlet

Bol yeillikli mevsim salata

1 avuç içi kadar çi fndk veya badem

1 dilim tam tahll ekmek

ÖLEN YEME

6 köfte kadar zgara veya halama et veya 1 parça zgara bonfile

1 dilim tam tahll ekmek

Halanm veya zgara kabak / enginar / krmz biber / patlcan

1 bardak az tuzlu ayran veya 1 kse cack

AKAM YEME

8 kak etli veya kymal sebze veya kurubaklagil yemei

4 kak doal yourt

1 dilim tam tahll ekmek veya 1 kse unsuz çorba

Az zeytinyal mevsim salata

Ana Sayfaya Git