Bayramda yeni varyant- yeni pik tehlikesi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretlerin azaltılmasını, beraber yemek yenilmesi durumunda farklı hanelerin farklı masalarda oturmasını istedi. Özkan, "Bayramda kurallara uymaz ve aşımızı da olmazsak virüs, dönem dönem değişime uğruyor; yeni varyantla yeni pik yapabiliriz" dedi.

Haberler 16.07.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, 9 günlük Kurban Bayram tatilinde halkn a yaptrmasnn yannda kurallara da dikkat etmesi gerektiini söyledi. Prof. Dr. Özkan, bayram ziyaretlerinin azaltlmasna, beraber yemek yenilmesi durumundan farkl hanelerin farkl masalarda oturmasna dikkat etmek gerektiini söyleyerek Bayramda mutlaka dikkat etmeyi öneriyorum. Benim tavsiyem ziyaretleri az tutalm. Ayn haneden olan kiiler ayn masada yemek yemeli. Yine ziyaretleri yakn akrabalarmzla snrl kalmasn öneriyorum. Kapal ev ortamnda herkes ayn anda maskesini çkarmamal dedi.

YEN PK UYARISI

Prof. Dr. Özkan, delta ve delta plus varyant ile Peruda çkan lambda varyantna dikkat çekerek, Bayramda kurallara uymaz ve amz da olmazsak virüs, dönem dönem deiime uruyor yeni bir varyantla yeni bir pik yapabiliriz. Biz artk istiyoruz ki eylül- ekim gibi çocuklarmz okula gitsin, bizler normal yaantmza dönelim. Virüs ve bu salgn çok deiik. Yeni yeni literatür çkmaya balad. Yeni yeni bilgiler ediniyoruz. Hiçbir ey kesin deil. En büyük tavsiyem, korunmaya devam edelim diye konutu.

MASKE YASAI KALKMAMALI

Prof. Dr. Seçil Özkan, maske yasann kalkmamas gerektiini de söyleyerek, öyle konutu: Maske yasa devam ediyor, bence kalkmamal. Açk havadaysak kiilerle aramzda 2 metre varsa ve çok kalabalk deilse etrafmz maskemizi çkarabiliriz. Parkta yürüyü ve kou yaparken maske kullanmak çok zor. Kendimizi ve çevremizdekileri mutlaka korumamz gerekiyor. Otelde tatili geçiriyorsak kapal mekana girdiimiz an mutlaka maskemiz olmas gerek. Otelde otururken de ailemizden olmayan kiilerle bu mesafe ve maskeye dikkat etmek gerekiyor. Plajda sk aralklarla oturmuyorsanz maskeyi çkarabilirsiniz. Denize girerken de kalabalk ortamlardan uzak durarak yüzmek lazm. Otobüsle seyahatlerde zor ama maskeler çkarlmamal. Vatandalar bir ey yerken açk havada yemelerini öneriyorum. Seyahat sonras lütfen sarlmayalm.

Ana Sayfaya Git