Bebeğinizin kaşığıyla mamasının tadına bakmayın

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bakteriler, mama yedirmeden önce aynı kaşık ile mamanın tadılması sonucu bebeğe bulaşır” diyor ve anne-baba olmak isteyen aileleri diş sağlıklarına dikkat etmeleri ve diş kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiği konusunda uyarıyor.

Haberler 21.07.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Bakteriler, mama yedirmeden önce ayn kak ile mamann tadlmas sonucu bebee bular diyor ve anne-baba olmak isteyen aileleri di salklarna dikkat etmeleri ve di kontrollerini ihmal etmemeleri gerektii konusunda uyaryor.

Di Hekimi Pertev Kökdemir; Bebek sahibi olma düünceniz varsa annenin ve babann az ve di sal çok önemlidir. Tabii ki genetik geçi ile birçok di hastal ve di eti hastal sonraki nesillerde görülebilir ancak dilerine çok iyi bakan kiilerde bu risk en az seviyede olacaktr diyor.

BEBEKLERN AZI STERLDR

Kökdemir, Bebekler doduklar zaman azlar tamamen sterildir. Hiçbir çürük oluturucu veya di etine sebep olabilecek bakteriler bebein aznda yoktur. Bu bakteriler zaman içinde öpme, ayn çatal-bçan kullanlmas veya bebee mama yedirmeden önce ayn kak ile mamann tadlmas sonucu bebee bular. Bebeklerin ve çocuklarn da az ve di bakm yi yaplrsa çürük ve di eti hastal riski minimumda kalacaktr. Ancak anne ve baba evlenmeden önce azlarn tamamen salkl hale getirirlerse, aile fertlerine kendilerinden bulaabilecek bakteri miktar da en alt seviyede olacak ve çürük ve di eti hastal riski çok azalacaktr. Bu nedenle evlilik öncesi az ve di bakm yaptrlmas varsa di eti iltihabnn iyiletirilmesi gelecek nesillerin salkl di ve di etlerine sahip olmasnda ilk admdr dedi.

Ana Sayfaya Git