Bel ağrısı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, dünyada baş ağrısından sonra en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan bel ağrısının, aslında önemli sağlık sorunlarının da sinyalini verdiğini söyledi.

Haberler 21.09.2019 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsanlar hayatlarn belli bir döneminde mutlaka bel ars çekiyorlar. Pek çok salk sorunun da habercisi olan bel arlar genel olarak deerlendirmeli, aratrmas yaplmal ve tedavisi yaplmaldr diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Doç. Dr. Murat Erdoan, Bel ars, toplumda ortalama yüzde 80lerde sklk gösteren rahatszlk olarak ortaya çkmaktadr. Yaplan aratrmalara göre; nüfusun yüzde 60-80inin yaamlarnn herhangi bir döneminde bel arsndan ikayetçi olduunu söylüyor. Dünyada ba arsndan sonra en sk görülen rahatszlklar arasnda yer alan bel ars, aslnda önemli salk sorunlarnn da sinyalini veriyor.

DOUMSAL ANOMALLER

Doumsal anomaliler, travmatik nedenler (omurga krklar ya da kaymas), bel zorlanmas, postür bozukluklar, bel ft, bel omurgasnn kireçlenmesine bal bel arlar, osteoporoz, kemik yumuamas gibi durumlar bu arlar ortaya çkarmaktadr. Hemen hemen her insanda ortaya çkan bu arlar farkl nedenlere bal olarak ortaya çkarken, kiiler oluan arlarn giderilmesi için kulaktan dolma yöntemlerle veya internet üzerinden yapt aratrmalarla, arlarna çözüm bulmaya çallyor. Fakat doru tehis ve tedavi için mutlaka deneyimli uzmanlara görünmek gerekiyor bilgilerini verdi.

Ana Sayfaya Git