Bel fıtığında doğru tedavi

Toplumdaki insanların çok önemli bir kısmının, günlük yaşam temposundan dolayı bel bölgesinde ağrı yaşadığını belirten Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, bel ağrısı tedavileri hakkında bilgi verdi. Hastalığın tedavisinde ameliyatın son çare olduğunu söyleyen Karamehmetoğlu, ağrının sebebinin doğru tespit edilmesi gerektiğini ve tanı tam olarak konduktan sonra tedavinin başarı şansının yükselebileceğini belirtti.

Haberler 25.04.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Prof. Dr. afak Sahir Karamehmetolu, hastann durumunun doru tespit edilmesinin ve buna uygun tedavilerin uygulanmasnn öncelik olduunu belirterek, ilaç, istirahat, fizik tedavi ve tamamlayc tedavi yöntemleri, korse, kaplca ve özellikle bel okulu uygulamalar bu hastalkta çok sk olarak kullanlan tedavi yöntemleridir dedi.

BEL FITII TEDAVSNDE OZONTERAP

Prof. Dr. afak Sahir Karamehmetolu, bel arsnn nedeni tespit edildikten sonra bel ft tedavisi için uygulanan üç farkl yöntem olduunu ifade etti. Son zamanlarda bel ars ve bel ftnda da sklkla kullanlan güvenilir ve baar oran yüksek bir yöntem olan Ozonterapiden bahseden Prof. Dr. Karamehmetolu, tedavinin ardndan hastann hastanede yatmas gerekmediini söyledi.

Bel ft tedavisinde ftn olduu bölgeye uygulanan, can yakmayan hastay incitmeyen yöntemlerden birinin de Artcure uygulamas yöntemi olduunu ifade eden Prof. Dr. Karamehmetolu, yöntem hakknda u bilgileri verdi:

Artcure uygulamasnda, yama eklinde, ftn olduu bölgeye bantlarla yaptrlr ve mekanik etkisi ile ft küçülterek sinir üzerindeki basnc kaldrr. Bu uygulama yapldktan sonra hastann 24 saat srtüstü yatak istirahati yapmas gerekir. Ardndan kendisi bantlar sökerek uygulamay sona erdirerek, banyo yapabilir.

ARIYA SEBEP OLAN LFLER DEVRE DII BIRAKILIYOR

Son dönemde gelitirilen ve gene cerrahi d yöntemlerden olan radyofrekans ile devaml olarak arya sebep olan bölgedeki sinir iletim liflerin devre d brakldn kaydeden Prof. Dr. Karamehmetolu, Yöntemin en büyük avantaj ilem yaplacak olan bölgedeki sinirlere ya da dokuya hasar vermeden radyo frekansnn uyguland alandaki sinirler üzerinde düzenleyici bir etki oluturulmasdr. Böylece uzun süreli ar tedavisi salanm olur ve hasta arlarndan kurtulur. Özel bir cihaz, özel bir kablo ve ine yardm ile sadece ar liflerine uygulanr. Böylece istenilen sinir kontrollü ekilde uyarlr ve sinirin ar sinyallerini iletme özellii ortadan kalkm olur. lemden sonraki 4-5 gün boyunca yatak istirahati önerilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git