Bel ve boyun ağrısını giderecek yöntem

BEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara, radyofrekans ablasyon tedavi yönteminin özellikle bel ve boyun eklemlerine uygulanarak kronik ağrılı insanlara kalıcı rahatlama sağladığını söyledi.

Haberler 27.03.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Op. Dr. Eyüp Baykara, radyofrekans ablasyon tedavi yöntemi hakknda bilgi verdi. Yöntemin, beyne ar sinyalleri tayan sinir liflerini bloke eden minimal invaziv bir prosedür olduunu belirten Op. Dr. Baykara, Rizotomi olarak da adlandrlan radyofrekans ablasyon yöntemi, ar iletimini azaltmak veya durdurmak için cerrahi olmayan bir ilemdir. Radyofrekans dalgalar, arya neden olan ve esasen ar sinyallerinin beyne iletimini ortadan kaldran sinirlere etki eder.Bu en sk olarak kronik ar ve omurga eklemlerinden kaynaklanan arlar (spondiloz) ve kalça eklem tutulumu (sakroileit) gibi durumlar tedavi etmek için kullanlr. Annda ary kesmesi, iyileme süresinin çok ksa olmas ve ameliyatsz ilem yaplmas en önemli faydalarndandr dedi.

LEM BOYUNCA ARI HSSEDLMYOR

Dr. Baykara, Radyofrekans ablasyonu, floroskopi (x-n) klavuzluu kullanlarak yaplr ve enfeksiyonu olan, hamile kalan veya kanama sorunlar olan insanlara yaplmamaldr.Omurga arlar ve tedavisi konusunda uzmanlam beyin cerrahlar ve algoloji uzmanlar tarafndan uygulanr.Tedaviden önceaspirin veya kan inceltici ilaç alan hastalarn, ilemden birkaç gün öncesi kullanmay brakmas gerekebilir. lem yaklak 20-40 dakika arasnda tamamlanr. Tedavi alann uyuturmak için lokal anestezi kullanlr. Hasta ilem boyunca ar sz hissetmez. Bir floroskop yardmyla (özel bir röntgen), doktor ardan sorumlu bölgeye ince bir içi bo ine yönlendirir. Floroskop, inenin istenen yere gitmesini salamak için doktorun ineyi floroskop monitöründe gerçek zamanl olarak izlemesini salar. ne yerine oturduunda, ineden bir radyofrekans akm geçirilir. Akm, ary ileten ve ary üreten eklemi bloke eder diye konutu.

Ana Sayfaya Git