Beslenme Çantasından Sütü Eksik Etmeyin

Yaz tatilinin ardından okul döneminin başlamasıyla öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri de gündeme geliyor.

Haberler 20.09.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sütün kalsiyum ve mineral açsndan zengin olmas nedeniyle çocuklarn geliiminde önemli rol oynadna dikkat çeken uzmanlar, çocuk ve gençlerin her gün iki bardak süt içmesini öneriyor. Uzmanlar çocuklarn gün içinde süt ihtiyacnn karlanmas için beslenme çantalarndan her gün bir kutu sütün eksik olmamas gerektii uyarsn yapyor.

Zihinsel ve bedensel geliime destek olan sütün insan vücuduna yarar yadsnamaz. Gün boyu okulda vakit geçiren örenciler, süt içerek baklk sistemini güçlendirip k aylarnn da yaklamasyla hastalklardan korunuyor. Uzmanlar, vücut direncini artrmak ve salkl beslenmek için gün içinde iki bardak süt içilmesi gerektiini söylüyor.

SÜEKST ETMEYN

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bakan Prof. Dr. Neriman nanç, günde 2 bardak sütün zek geliimi açsndan büyük önem tadn ve okul baarsn artrdnn kantlandn belirtti. nanç; Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubundan yemeye ihtiyacmz var. Bunlar süt ve türevleri, et, peynir, yumurta, ekmek, sebze ve meyveler. Bu besin gruplar içinde yalnzca süt enerji oluumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve ya bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yan sra baklk sistemi açsndan da önemi büyük. Mevsim deiimiyle birlikte görülen baklk sisteminin zayflamas sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarnda artma olurken, içeriinde 40tan fazla besin öesi bulunan süt tüketiminin grip, souk algnl, farenjit gibi hastalklarnn önlenmesinde önemli rol oynuyor dedi.

Ana Sayfaya Git