Beslenme uzmanları tavsiye ediyor: Soğuk kış günlerinde çorbayla ısının!

Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip olan çorba yüzyıllardır sofraların vazgeçilmezi. Kış aylarının yanı sıra her mevsim tüketilebilme özelliği ile Türk mutfağının gözde yiyeceklerinden olan çorba, besleyici özelliğiyle birlikte hem tok tutuyor

Haberler 16.11.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

hem de günlük sv almna katkda bulunuyor. Özellikle k aylarnda çorbann sofralardan eksik edilmemesi gerektiini belirten Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Geleneksel veya kuru çorbalar her öün tüketilebilir diyor

Anadoludaki varlnn 6 bin yl öncesine dek uzand ve Osmanl saray mutfanda yepyeni reçetelerle sanata dönüen çorba, Türk mutfann gözde yiyecekleri arasnda ilk srada yer alyor. Özellikle souk günlerde her yemein yannda yenilebilecek çorbalar, k mönülerinin vazgeçilmezi.

çORBAYLA ISININ

Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Kuru çorbalar, yüzyllardr uygulanan ve doal bir koruma yöntemi olan kurutma ilemiyle üretiliyor. çinde sadece tahl, kuru baklagil, sebze, baharatlar gibi doal malzemeler var. Sindirimi kolay ve besleyici. Ayrca günlük sv almna katkda bulunuyor ve doygunluk hissi veriyor. Hatta baz çorbalar nohut, fasulye ve mercimek gibi kuru baklagiller içerdii için posa yönünden de zengin. Protein içerii de yüksek. Dier birçok yemee kyasla daha düük kalorili. Arlk yönetimine de yardmc olabilir diyor.

Prof. Dr. Yücecan, sözlerini öyle sürdürüyor: Yemek kültürümüzde çok çeitli çorbalarn olmas da bizim için büyük avantaj. Bu sayede hem tekdüzelikten kurtuluyoruz hem de farkl çorbalarn farkl yararlarn vücudumuza alabiliyoruz. Geleneksel çorbalarn yannda pratik bir çözüm olarak kuru çorbalar da tercih edilebilir. Kuru çorbann üretim mant ev yapm tarhanadan farkl deildir. Kurutma yöntemi ve modern ambalajlama sonucu kuru çorbalar herhangi bir koruyucu madde içermiyor. Bu sebeple rahatlkla tercih edilebilir.

Ana Sayfaya Git