Beyin sağlığı

İl Sağlık Müdürlüğü ve BEYİNDER tarafından düzenlenen toplantıda felç ve beyin sağlığına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Haberler 26.10.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda l Salk Müdürlüü ve Beyin Damar Hastalklar Hasta Dernei (BEYNDER) tarafndan Beyin Sal ve Felç Farkndalk Toplants düzenlendi.

Diyarbakr Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantda felç ve beyin salna yönelik bilgilendirme yapld.

Moderatörlüünü BEYNDER Onursal Bakan Prof. Dr. Takn Dumann yapt toplantda BEYNDER Bakan Prof. Dr. Derya Uludüz, inme hastalnda farkndaln ve ilk müdahalenin önemini belirtti. Vurgulamak istediimiz konu bir kere inmeden nasl kaçnacaz? nme geçirmemek için nasl önlemler alacaz. nme geçiriyorsak ya da bir yaknmz da bu rahatszl bulunan varsa nasl fark edeceiz? diyen Uludüz, inme ve belirtileri ile ilgili bilgi verdi.

Uludüz, Diyarbakrda iki merkezde inme hastalna müdahale eden iki birim bulunduunu, kentin bu konuda ansl olduunu aktararak l Salk Müdürüne bu imkanlarn salanmas nedeniyle teekkür etti.

Beyin Sal ve Felç Farkndalk Toplants

l Salk Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar da BEYNDER ile vatandalar inme hakknda bilgilendirmek için bu toplanty düzenlediklerini ifade ederek Yaptmz giriimlerle Dicle Üniversitesinin yan sra Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde de inme merkezi oluturduk. Artk Diyarbakrda iki hastane bu yönde hizmet vermekte. dedi.

Vatandalar olas bir durumda hastaneye ulama süresi ile ilgili de bilgilendirdiklerini anlatan Avar, Bu konuda 112 istasyonlarmzda çalan personelimize de bilgilendirdik. Bununla birlikte aniden felç geçiren hastalarmzn doru zamanda, doru tedaviyle iyilemeleri için çalacaz. ifadelerini kulland.

Yaplan konumalarn ardndan BEYNDER Bakan Yardmcs Doç. Dr. Füsun Mayda Domaç, Beyin nasl bir organ?, BEYNDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Dilcan Kotan, Beyin sal nedir?, DÜ Tp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öretim üyelerinden Doç. Dr. Abdullah Acar, Felç geçirdiimi nasl anlarm?, Prof. Dr. Mehmet Aluçlu da Felç tedavi edilebilir bir hastalk m? konularnda sunum yapt.

Toplantya, Diyarbakr Kamu Hastaneleri Hizmetleri Bakan Abidin Tüzün, Diyarbakr Halk Sal Bakan Zülfü Bar ahin, Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Erkan Baysal, l Salk Müdürlüü Acil Salk Hizmetleri Bakan Hakan Karaka, vatandalar ve hasta yaknlar katld.

- nteraktif oturum

Diyarbakr Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Konferans Salonunda da Beyin salmz ve felç konulu interaktif oturum yapld.

Etkinlie katlan BEYNDER Bakan Prof. Dr. Derya Uludüz, örencilerle görütü, onlara beyin sal hakknda bilgi verdi.

Ana Sayfaya Git