Biberiye yağı nasıl yapılır?

Biberiye yağı, yemek pişirme ve güzellik bakımlarında kullanılan çok amaçlı bir yağ türüdür. Neredeyse her alanda biberiye yağı kullanılınca akıllara biberiye yağı nasıl yapılır sorusu geliyor. Eğer biberiye yağı nasıl yapılır sorusunu merak ediyorsanız size vereceğimiz yöntemleri mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Sağlık açısından birçok faydası bulunan biberiye yağını evde yapabilmek artık çok kolay… İşte biberiye yağı nasıl yapılır sorusunun cevabı…

Haberler 09.07.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biberiye ya nasl yaplr sorusunun cevab aslnda çok basit. Saç bakmnda, trnak bakmnda ve yemeklerde kullanlan biberiye yana artk para vermenize gerek kalmayacak. Evde biberiye ya yapmak istiyorsanz bunun için birçok farkl yöntem bulunmakta. Hemen hazrlamak istiyorsanz hem taze biberiyeden hem de kurutulmu biberiyeden zeytinyanda hazrlanm bir biberiye ya hazrlayabilirsiniz.

Biberiye ya nasl yaplr?

Taze biberiye yapraklarndan yaplan biberiye ya tarifi:

Taze biberiye üç veya dört dal

ki bardak (475 ml) ya (zeytinya, jojoba ya veya tatl badem ya)

Nasl yaplr?

1. Adm: Biberiye yapraklarn souk suyun altnda iyice ykayn. Üzerindeki kir ve döküntüleri gidermek için biberiye yann iyice ykanm olmasna dikkat edin. Ardndan biberiye yapraklarn sap ksmlarndan ayrn.

2. Adm: Daha sonra küçük bir tencerenin içerisine ya doldurun. Ya koyarken ayçiçei ya kullanmamaya özen gösterin. Jojoba ya tatl badem ya veya zeytinya kullanabilirsiniz. Ancak jojoba ve tatl badem ya kullanlacaksa biberiye yan yemeklerde kullanmamanz gerekir. Yemeklerde kullanlacaksa biberiye ya içerisine zeytinya eklemeniz gerektiini unutmayn.

3. Adm: Hafif snm yan içerisine biberiye yapraklarn ilave edin. Biberiyeleri 5 dk yada sttktan sonra biraz bekletin ve iyice kartrn.

4. Adm: Metal bir kevgir ile ya oda scaklna geldiinde karm süzün. Yapraklarndan ayrlan biberiye yanz artk kullanma hazr. Vakumlu bir kase içerisine yerletirerek, k almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

5. Adm: Ancak ya kullanmadan önce soutmanzda fayda var. Taze otlar ile alanm yalar, hafta içinde soutulmal ve kullanlmaldr. Bu, yan akmasna neden olabilecek zararl bakterilerin gelimesini engelleyecektir.

Kurutulmu biberiye ile yaplan biberiye ya tarifi:

Malzemeler

Kurutulmu biberiye bir büyük çorba ka

Yaklak iki fincan (475 ml) zeytinya

Büyük, derin bir tencereyi suyla doldurun ve oca ortayüksek sya getirin. Su kaynamaya geldiinde, konserve kavanozunu suya yerletirmek için maa kullann. Kavanozu biberiye yan tahrip edebilecek zararl bakterileri öldürmek için on dakika kaynatn.

Kapa kaynatmanza gerek yok. Bunun yerine, kapa sabun ve su ile ykayarak havalandrn.

Kurutulmu biberiyeyi kavanozuna koyun. Kurutulmu biberiyeleri kavanozun içerisine yerletirin. Bu yöntemde taze biberiye yapraklar kullanlmas önerilmez. eer yaplrsa yan kirlenmesine ve zararl bir ya meydana gelmesine neden olabilirsiniz.

Biberiye üzerinde ya dökün. Kavanozu zeytinya ile doldurun, üstte yaklak yarm inç (1.2 santimetre) boluk brakn. Tüm biberiyenin tamamen yaa batrldndan emin olun. Gerekirse, kurutulmu biberiyeyi yaa itmek için temiz bir kak kullann.

Biberiye yann faydalar

Biberiye ya geçmiten günümüze çeitli alanlarda kullanlan yalar arasnda yer almaktadr. Kozmetik alandan, salk gibi birçok geni alanda yelpazesi bulunan biberiye ya, geçmite halk arasnda mucize ya olarak adlandrlyormu.

çeitli amaçlarla kullanlan ve son derece deerli olan biberiye yan sizler için aratrdk. lk olarak biberiye yann faydalarndan bahsedeceiz.

Baygnlk hissinde koklamak yetiyor

Baylmalarda veya baygnlk geçiren kiilere biberiye ya koklatmak son derece faydal oluyor.

akaklara sürerseniz...

Biberiye yan akaklara sürmek ve günde birkaç defa koklamann sigara isteini azaltc etkisi bulunmaktadr.

Morluklar ksa sürede geçirir

Biberiye ya düzenli olarak morluklara sürülürse tedavi edici etkisi bulunmaktadr.

Kabzl tedavi ediyor

Biberiye yann alt karn bölgesine sürülmesinin kabzl giderici etkisi bulunmaktadr.

Ba ars tedavisi

Biberiye ya avuç içlerine sürülüp koklandnda ba arsn tedavi edici özellii bulunmaktadr.

Selülit tedavisi

Du sonras, selülitli bölgeye düzenli olarak sürülen biberiye yann selülit giderici etkisi olduu söylenmektedir.

Saç dökülmesine iyi geliyor

Du öncesi biberiye yandan bir iki damlay acuç içinde stp, saç diplerine sürmenin saç dökülmesine iyi geldii bilinmektedir.

Ana Sayfaya Git