Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Pandemiyi durduracak aşıdan başka silah yok

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, toplumun yüzde 60-70’i aşılanabilirse yaza kadar mesafe alınabileceğini belirterek, “Aşıyla ilgili soru işaretleri olabilir. Fakat bu pandemiyi durduracak aşıdan başka bir silah yok” dedi.

Haberler 02.01.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, yaza kadar tedbirlerin uygulanmasyla ve alamayla kontrolün salanacan söyledi.

YAZA KADAR TEDBRLERN UYGULANMASIYLA VE AILAMAYLA KONTROL SALANABLR

Prof. Dr. Özlü, Hzl bir ekilde alamaya geçebilirsek, tedbirlere, kstlamalara ve tavsiyelere uyarsak; yani toplumun yüzde 60-70 ini alayabilirsek inallah yaza kadar bir mesafe alabiliriz. Kontrolü salayabiliriz. Yoksa iimiz zor. Sanyorum ki yaza kadar tedbirlerin uygulanmasyla ve alamayla bir kontrol salanabilir. Güzel bir rahatlama elde edebiliriz, diye düünüyorum. Ama koullara uymazsak o zaman süreç daha da uzar diye konutu.

PANDEMY DURDURACAK AIDAN BAKA BR SLAH YOK

Ann risklerinin olduunu fakat normal hastala göre çok düük olduunu belirten Prof. Dr. Özlü öyle konutu:

Ayla ilgili soru iaretleri olabilir. Ama adan baka bir çözüm yok. Bu pandemiyi durduracak adan baka bir silah yok. Bir yldr virüsten kaçyoruz. Evlerimizdeyiz fakat durduramyoruz. Virüs yaylyor, durduramyoruz. Her gün 250 vatandamz ölüyor. Bu süreç böyle devam ederken, bu yangn her taraf sarm iken adan baka bir çk yolu da yok. Biz salkçlar olarak hemen yaptracaz. Siz de etrafnzda a yaptranlar göreceksiniz. Bir sorun yaamadklarn görünce; a yaptrma konusunda talep artacaktr

AIYLA OLUAN RSK çOK DÜÜK, HASTALIK RSK çOK BÜYÜK

Özlü, ann riskleri olduunu ancak normal hastala göre çok düük olduunu belirterek, Bu güne kadar dünyada milyonlarca a yapld. u anda dünyada a yaplyor. Kaç gündür Amerikada, ngilterede Avrupa Birlii ülkelerinde a yaplyor. Bizde de u anda deneme amaçl yaplyor. u ana kadar adan ölen birisini duydunuz mu? Ama COVIDden her gün dünyada 15 bin kii ölüyor. Onun için ayla oluan risk, çok düük. Ancak hastalktan dolay risk çok büyük dedi.

Ana Sayfaya Git