Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş'tan Kurban Bayramı uyarısı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Kurban Bayramı’nda Covid-19 önlemlerine titizlikle uyulması çağrısında bulundu. Prof. Dr. Metintaş, ''Kurban Bayramı'nı, Covid-19 pandemisine karşı oluşturulan yeni normaller çerçevesinde geçirmemiz, insanlığa karşı önemli bir dini görev ve sorumluluktur'' dedi.

Haberler 23.07.2020 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Selma Metinta, koronavirüs tedbirlerine uymada yetersizlikler nedeniyle henüz istenilen hedefe ulalamadn söyledi. Kurban Bayramnda koronavirüs tedbirlerine uyulmas gerektiini ifade eden Prof. Dr. Metinta, Test pozitiflii genel toplum için yüzde 2 civarnda olup, hastalk çoalma hz 1.03 olarak devam etmektedir. Yani bir hasta birden fazla kiiye bulatrc olma durumundadr. Hastalk çoalma hznn 1in altna dümemesi enfeksiyonun toplum içinde halen yaylmaya devam etmesi anlamna gelmektedir. Nisan ay içinde alnan sokaa çkma yasaklar gibi sk tedbirlere ramen, Haziran aynda geçilen normalleme sürecinde tedbirlere uymadaki yetersizlikler nedeniyle hastalk kontrolünde istenilen hedefe henüz ulalamam olup, özenle katedilecek bir miktar yol daha vardr dedi.

AIR VEBAL YÜKLEYEBLR

Kurban Bayram srasnda tedbirlere uyulmamasnn ar veballer yükleyebileceine dikkat çeken Prof. Dr. Selma Metinta, sonbahar ve k aylarnda tekrar pandeminin ar sonuçlar olabileceini ifade ederek, Eer hastala kar vurdumduymazlk yaparsak, insanlara kar oluturabileceimiz bulatrma riski, bulatrma hali ya da alabileceimiz bulama riski bizlere ar bir vebal yükleyebilir. Bir dini bayramda, üstelik dini gereklilikleri yerine getirirken ayn topraklar ve ayn kaderi paylat insanlara tam da bayram günü zarar vermeyi kim ister? O halde Kurban Bayramn, Covid-19 pandemisine kar oluturulan yeni normaller çerçevesinde geçirmemiz, insanla kar önemli bir dini görev ve sorumluluktur. Bayram srasnda ve hazrlnda, toplum içinde kurban kesiminde, camide, alverite Salk Bakanl Covid-19 Rehberindeki kurallara uyulmaldr. Pandemiyi durdurmak, bugüne kadar baarl olan çabalar boa çkarmamak, sonbahar ve k aylarnda tekrar pandeminin ar sonuçlarna katlanmamak, 65 ya üzeri yal ve kronik hastal olan yaknlarmzla daha uzun süreler birlikte olabilmek, ama hepimizi korumak adna, aman dikkat! Her ey daha güzel günler için, biraz daha sabr Türkiyem diye konutu.

Ana Sayfaya Git