Bilim Kurulu Üyesi Turan: Yazın daha da refaha kavuşacağız

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yaz ile birlikte vaka sayılarının daha da düşeceğini söyleyerek, "Geçtiğimiz yıllarda da gördük ki yaz aylarında vaka sayıları bir miktar azaldı. Yaz aylarında çok daha refaha kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Haberler 14.04.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 2 yln ardndan youn bakmlarda vaka saylarnn büyük oranda azaldn söyledi. Youn bakmda çalt için 2 yln kendisi için çok ar geçtiini anlatan Turan, Bütün youn bakmc arkadalarmz, youn bakmda çalan tüm hekimler ve dier tüm salk çalanlar zorlu bir süreç yaadk. çünkü bir akut solunum yetmezlii salgn yayor gibiydik ve youn bakmda oksijen ihtiyac duyan çok hastayla beraberdik. Onlara destek olmaya çaltk. Genç hasta, yal hasta, gebe hasta; çeit çeit hastayla kar karya kaldk ve her birinde gerçekten de ayr eyler yaadk. Kaybettiimiz hastalarda hep beraber üzüldük ama iyileip servise verdiimiz hastalarda bir bayram havas esti youn bakmda. nann bunu anlatrken de söylerken de tüm duygularm ve samimiyetimle söylüyorum ki zorlu bir süreçti gerçekten ve bu dönemi de 2 yldr aktif olarak yaadk. Ayn zamanda çok ypratc bir dönemdi. çünkü iinizle ilgili süreç arttnda baz eylerden feragat etmeniz gerekiyordu. Tüm salk çalanlar da bunu yaad bu sürede. Bu nedenle bunlarn da unutulmamas gerektiini düünüyorum. Zorlu bir süreçti ama bu bir görevdi; yapacaktk ve yapmaktan da onur duyduk her zaman. nallah bir daha böyle bir eyle ülkemiz de dünya da karlamaz diye konutu.

COVID-19DAN KURTULACAIMIZI DÜÜNÜYORUM

Prof. Dr. Turan, yaz aylarnn gelmesiyle salgnn seyrinde büyük oranda düü olacan belirtip, Geçtiimiz yllarda da gördük ki yaz aylarnda vaka saylar bir miktar azald. u anda ann tam anlamyla elimizde oluyor olmas, tam al bireylerin artmasnn getirdii koruyuculuk çok önemli ve ayrca beraberinde vaka saylarnn azalm olmas da anlaml gerçekten. Bu nedenle de yaz aylarnda çok ümitliyim ben. Yaz aylarnda çok daha bir refaha kavuacamz düünüyorum. Covid-19 salgnndan bir ekilde kurtulacamz düünüyorum dedi.

Prof. Dr. Turan, salgnn sona ermesiyle ilgili ise unlar söyledi:

Ben öyle düünüyorum; biliyorsunuz daha önce dünyann gördüü salgn 100 yl öncesine giden spanyol gribi sonrasnda gelen Sarsn ilk tipi ve Mers vard. Onlar da bu kadar pandemi yapmamt fakat spanyol gribi bir pandemiydi aslnda. O dönemde de pandeminin bitiinin net olarak ilan edildii bir durum söz konusu deildi. Aslnda pandemiler bu ekilde bitiyor. Hiç kimse bu açklamay kolaylkla yapamaz. Zamana yaylarak, zaman içerisinde giderek azalacak ve endemik hale geldiinde artk biz bu hastal biliyoruz, tanyoruz, yaylsa bile tedavi edebiliriz noktasnda gidecek diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git