Bilim Kurulu üyesinden 'kalorifer' uyarısı: Bulaş ihtimali artacak

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan kış aylarının gelmesiyle beraber kalorifer kullanılacağını hatırlatarak, "Bulaş ihtimali artacak" uyarısı yaptı.

Haberler 29.10.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede coronavirus hastas says giderek artyor. 8 aylk süreçte 10 binden fazla yurtta hayatn kaybetti. Gazi Üniversitesi Tp Fakültesi Dekan, Halk Sal Ana Bilim Dal Bakan ve Salk Bakanl Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi lhan, k aylarna ilikin uyarlarda bulundu.

Prof. Dr. lhan, Sosyal ilerimizde, sosyal faaliyetlerimizde kalabalktan olabildiince uzak durmamz gerekiyor. Bunun için Hayat Eve Sar (HES) uygulamas iyi bir uygulama. Örnein; hafta sonu dar çkmak istiyorsanz çocuklarnzla, ailenizle, einizle, dostunuzla HES uygulamasndan bakarak neresi açk renk gözüküyorsa o tarafa doru yönelmek gerekiyor. Zaman aslnda çok bir araya gelme zaman deil dedi.

KALORFER UYARISI: BULA HTMAL ARTIYOR

Prof. Dr. lhan, havalandrmann önemine dikkat çekerek öyle konutu:

Taze hava ile iklimlendirilen yerlerde bulunmak gerekiyor. Sabah trafikte gözlemliyoruz, gerek toplu tamada olsun, gerek kiisel araçlarda olsun, gerek servis araçlarnda hepsinin camlar tam kapal. En azndan varsa tavan havalandrmalar, camlarn zaman zaman açlp kapatlmasyla mutlaka taze hava giriine izin vermek gerekiyor. Virüs gücünü kalabalktan ve insanlarn bir araya gelmesinden alyor. u dönem özellikle temiz hava çok daha önem arz edecek. Evlerde kaloriferleri bir süre sonra yakacaz, belki baz ehirlerde yanmaya balad. Evlerde havann kurumasna izin vermemek gerekiyor. Evlerde havann daha nemli olmasna izin vermek gerekiyor. çünkü kuru havada partiküller daha çok havada asl kald için haliyle virüs aa doru dümüyor, bula ihtimali artyor.

Ana Sayfaya Git