Binlerce yıldır şifa veriyor!

Köriye sarı rengini veren baharat zerdeçaldır. Hindistan'da binlerce yıldır hem baharat hem de şifalı bitki olarak kullanılmıştır. Son zamanlarda bilim, zerdeçalın tıbbi özelliklere sahip bileşikler içerdiğine dair geleneksel iddiaları desteklemeye başladı.

Haberler 24.07.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu bileiklere kurkuminoidler denir. En önemlisi kurkumindir. Zerdeçaln ana etken maddesi olan bu madde, güçlü anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve çok güçlü bir antioksidandr. te zerdeçaln hiç bilmediiniz faydalar

BYOAKTF BLEKLER çERR

çinde piperin bulunan karabiber ile tüketilmesi, kurkuminin antioksidan ve iltihap kart etkisini artracaktr. Piperin, kurkumin emilimini %2.000 orannda artran doal bir maddedir.

Aslnda, en iyi kurkumin takviyeleri piperin içerir ve bu onlar önemli ölçüde daha etkili klar.

Kurkumin ayrca yada çözünür. Bu nedenle, ya oran yüksek bir yemekle birlikte kurkumin takviyesi almak, vücudunuzun iltihaplanma ve hücre yenilenmesine büyük oranda fark oluturur.

MDE YANMASI VE BULANMASINDA ETKLDR

Zerdeçal, sahip olduu iltihap kart etkisi sayesinde ayn zamanda mide üzerinde de oldukça etkilidir. Özellikle mide yanmas ve bulantsnda etkin bir madde olan zerdeçal, sklkla mide sorunlar çekenler için en iyi alternatifler arasnda bulunur.

DOAL LTHAP KARITI BESN

Akut bir iltihaplanma sorunu kronikleirse ve vücudunuzun kendi dokularna saldrrsa endie verici olabilir.

Bilim insanlar artk kronik düük seviyeli inflamasyonun baz salk durumlarnda ve hastalklarda rol oynayabileceine inanyor.

Kalp hastal

Kanser

Metabolik sendrom

Alzheimer hastal

çeitli dejeneratif koullar

Bu nedenle, kronik iltihaplanmayla savamaya yardmc olabilecek her ey, bu koullarn önlenmesinde ve tedavi edilmesine yardmc olmada potansiyel olarak önemlidir. Zerdeçal ise sahip olduu kurkumin içerii ise iltihaplanmayla savamak için mucizevi bir etkiye sahiptir. Düzenli olarak tüketimi sayesinde iltihaplanma sonucu ortaya çkabilecek salk sorunlarn engelleyebilirsiniz.

VÜCUDUNUZUN ANTOKSDAN KAPASTESN ARTIRIR

Hücre yalanmasnn birçok hastaln arkasndaki mekanizmalardan biri olduu düünülüyor. Buna neden olan serbest radikaller ise, ya asitleri, proteinler veya DNA gibi önemli organik maddelerle reaksiyona girme eilimindedir. Antioksidan içerie sahip besinlerin bu kadar faydal olmasnn temel nedeni, vücudunuzu serbest radikallerden korumalardr.

Kurkumin, kimyasal yaps nedeniyle serbest radikalleri etkisiz hale getirerek vücudunuzun hücresel yalanmasnn önüne geçerek esiz bir gençlik iksirine dönüebilir. Ek olarak, hayvan ve hücresel çalmalar, kurkuminin serbest radikallerin etkisini bloke edebileceini ve dier antioksidanlarn etkisini uyarabileceini düündürmektedir.

Ana Sayfaya Git