Bir yılda 2 milyon hasta

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir yılda 2 milyon hastaya hizmet verdi.

Haberler 16.12.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, hastanede ylda 2 milyona yakn hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirterek, Hastanemizin acil bölümüne ylda 600 ile 700 bin civar bavurular bulunmakta ve devasa büyük bir devlet hastanesi hizmeti sunmaktayz dedi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, bir yl içerisinde vatandalara verdikleri hizmetlerle ilgili açklamalarda bulundu. Korona virüs tedbirleri öncesi ve sonras vatandalara verdikleri hizmetleri hiç aksatmadan yerine getirdiklerini ifade eden Bahekim Doç. Dr. Asena, Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi olarak bilindii üzere beinci bölgede bulunan bir üst hastane pozisyonundayz. Normalde Siirt, Mardin, rnak ve Batmana hastalarnn sevk edildii bir hastane konumundayz fakat bununla beraber dier illerimizde yaklak 16 ilimize hizmet veren devasa bir kompleks. Bizim yllk poliklinik saylarmza baktmzda bir buçuk ile 2 milyon civar hastamza burada hizmet sunularak poliklinik hizmeti veriliyor. Bunun da yüzde 40 kadar 600 ile 700 bin civar da acile bavurularmz var. Eitim Aratrma Hastanesi hem bir üniversite hastanesi, Salk Bilimlerini Üniversitesine bal bir üniversite hastanesi ve ayn zamanda da devasa büyük bir devlet hastanesi hizmeti sunmaktayz diye konutu.

16 ilin son noktas olma konusunda gayretliyiz

Hastanede salk hizmetlerinin yan sra alt yap çalmalarn da güçlendirmek için çalmalar yaptklarn dile getiren Bahekim Doç. Dr. Asena, Hizmetler noktasnda son dönemde covid poliklinikleri, hiperbarik ünitesi, replantasyon merkezleri, kronik yara bakm merkezlerle beraber daha da güçlü bir hale getirmek için tüm imkanlarmz seferber ettik. nallah bizim biraz önce de bahsettiim bu 16 ilin son noktas olma konusunda gayretliyiz. Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi konumu itibariyle Üçkuyular üzerine konumlu bir hastane ve uzun yllar özellikle alttan su almasna bal çeitli sorunlar yaand. Fakat valilik ve büyükehirle diyaloumuz sonucu u an geldiimiz noktada desteklerinin çok ziyadesiyle görüyoruz. u anda özellikle Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine gelen yollar, yine ana binamzn peyzaj ve DSKin de desteiyle altyap sorunlarmz çözmek üzereyiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git