Bite karşı sabun üretti

Ürettiği doğal sabunlarla birçok Avrupa ülkesi olmak üzere Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine sabun ihracatı yapan Aselcioğlu Sabunculuk, şimdi de bite karşı sabun üretti.

Haberler 31.01.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lavanta ve defne yaprandan elde ettii doal katk maddesi ile sabunu üretmeyi baaran Aselciolu Sabunculuk sahibi ehmus Özdener, annelerin ve örencilerin korkulu rüyasna son vereceklerini söyledi. Laboratuvarlarda yaptklar deneylerden sonra lavanta ve defne yapra karm ile doal yoldan bu sabunu ürettiklerini belirten Özdener, Bitlenmi saçlar üzerinde yaplan deneyden sonra yüzde 100 baar elde ettik. Bitli saçlarn lavanta ve defne karm sabunla ykanmas sonucu bitlerin tamamen yok olduunu gördük. imdi de seri üretime geçtik. Avrupa, Ortadou ve Uzakdou ülkelerinden youn talep alyoruz. Kendi ülkelerinde denemek için örnek sabunlar gönderdik. Türkiye pazarnda da büyük ilgi görüyoruz dedi.

30 ülkeye sabun ihracat ediyoruz

Doal yollarla imdiye kadar 110 çeit sabun ürettiklerini ifade eden Özdener öyle konutu:

Mardine has olan doal bttm, badem, menengiç, eek sütü, gibi el yapm doal sabunlarn dünya pazarnda yerini ald. imdi de bit sabunu dünya pazarnda büyük ilgi görüyor. çinden büyük rabet görüyor. Yllk 150 ile 200 ton arasnda üretim yapyoruz. Younluk olarak yurt dna ihracat yapmaktayz. Bata Hong Kong olmak üzere ngiltere, Japonya, çin, Katar, ran ve Irak gibi ülkelere ihracat yapmaktayz. Sabunlarmz analiz ve MSY belgeleri ile beraber gönderiyoruz. Sabunlarmz 40 günlük bir süreçten sonra olumaya balyor. Mesela mee külünü 40 gün suda bekletiyoruz. Mee külü 40 gün suda bekledikten sonra sodyum suyu oluur, zeytin yana ve bttm suyuna koyulur sabun oluur ve hiçbir kimyasal madde içermez.

Salk Bakanl onay almadan sabun üretmiyoruz

Salk Bakanl onay olmadan sabun üretmediklerini kaydeden Özdener, Ürettiimiz sabunlarn her birini Salk Bakanlna bildiriyoruz. Bakanlktan gelen tahlil analizleri sonucu üretime geçiyoruz. Sabunu yaparken dikkatli olunmas gerekir. Piyasada merdiven alt üretilen ve satlan baz sabunlar kimyasal katklarla yaplyor. Ucuza ürettikleri sabunlar piyasada 3 kalp sabun 10 liraya satlyor, müteri kandrlyor. Biz ise bir kalp sabunu 17 liraya üretiyoruz. Kilosunu 40 ile 45 lira arasnda satyoruz. Yetkililerin sahte sabun üreticilerine yönelik acil denetim yapmalarn istiyoruz. çünkü emeimiz çalnyor. Sabuna ak lazm, sevgi lazm, sabr lazm. Benim bunu yapmamn daha çok nedeni gençleri sabuna ve doalla altrmaktr. Yaptmz sabunlar 2018 yl ubat aynda Tarm Oscar ödülünü ald, ayrca altn taç ödülünü aldk. Almanyada düzenlenen bitkisel ve yöresel fuardaki yarmalarda dünya birinciliini kazanmak için çaba sarf ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git