Bitkilerin gücünü kullanan bilim fitoterapi

İnsanlık tarihi kadar eski bir yöntem olan bitkilerle tedavi yani fitoterapi, bilimsel çalışmalarla her geçen gün daha fazla destekleniyor.

Haberler 13.12.2017 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fitoterapinin halk arasnda koca kar ilac olarak bilinen bitki kürleri ile kartrlmamas gerektiini söyleyen ç Hastalklar Uzman Dr. Abdullah Cerit, Bilimsel bir tedavi yöntemi olan fitoterapi, kanserden üst solunum yollarna, sindirim sisteminden arlara kadar birçok alanda fayda salyor. Ancak bu yöntem mutlaka uzman kontrolüyle kullanlmal çünkü çözümün sadece bitkilerde olduunun düünülmesi ve dier tbbi yaklamlardan uzaklalmas insann canna bile mal olabilir dedi.

Son 60 yldr bilim dünyasnda

Tedavide bitkilerin gücünü kullanmaya odaklanan fitoterapinin ana tedaviye yardmc, bilimsel bir yöntem olduunun altn çizen ç Hastalklar Uzman Dr. Abdullah Cerit, Bitkisel tedavi dendiinde halen akla halk arasnda koca kar ilac denen bitki kürleri gelebiliyor ancak fitoterapi kanta dayal bilimsel veriler eliinde güncel klinik tp branlarna katk salar dedi. Dr. Cerit, Modern tp dünyas kanser alannda son 20 yldr Bitkilerden nasl daha etkin yararlanarak kanseri tedavi edebiliriz? sorusunun cevabn aramaya devam ediyor eklinde konutu.

Rahat bir k için bitkiler önemli

Üst solunum yolu enfeksiyonlarnda uzman danmanlnda fitoterapötik amaçl kullanlabilecek pek çok bitkinin olduunu belirten Dr. Cerit Sonbahar-k geçilerinde bir kara mürver aacnn sezonluk meyvesi, mevsim boyunca bir aileyi koruyabilir dedi. Alman papatyas, nane, hlamur, melisann oldukça popüler olduunu söyleyen Dr. Cerit Bu bitkilerin tedavi amaçl kullanlan ksmlarnn etkinlii karabiber, limon kabuu gibi bitkilerle daha da zenginleiyor. Ayrca organik bal, propolis, polen, ar sütü ve Kore ginsengi hem koruyucu hem de tedaviye yardmc olarak kullanlabilir açklamasnda bulundu.

tahszlk, sindirim ve bulant

Sindirim sisteminde toksin ya da viral kökenli bulac hastalklarda bitki çaylarnn kullanlabileceini anlatan Dr. Abdullah Cerit, Düzenleyici etkilerinden dolay papatya, nane, hlamur, rezene ve anason gibi bitkiler bata hazmszlk olmak üzere birçok sindirim sistemi probleminde uzmanna danlarak güvenle kullanlabilir eklinde konutu. tahszlk ve bulant durumlarnda krmz kantaron, kimyon, zencefil gibi bitkilerin tercih edilebildiini belirten Dr. Abdullah Cerit, shal vakalarnda böürtlen ve yaban mersini; inatç kabzlk durumlarnda uzman kontrolünde ravent ve sinameki; kaln barsak iltihab için de biberiye, kimyon ve rezene gibi bitkiler kullanlabilir dedi.

Hafif ve orta dereceli arla

Ar konusunda kiinin kendi vücuduna iyi bir gözlem yapmas gerektiini vurgulayan Dr. Abdullah Cerit, Devam eden, inatç, iddetli ar durumlarnda en ksa sürede bir salk kuruluundan destek alnmal. Fakat hafif- orta iddette, yeni balam ve tolere edilebilir arlara hekim kontrolünde fitoterapötik tedaviler uygulanabilir eklinde konutu.

Nasl olsa bitkisel denmemeli

Bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka fitoterapi alannda yetkin olan hekime danlmas gerektiini anlatan Dr. Abdullah Cerit, çözümün sadece bitkilerde olduunun düünülmesi ve dier tbbi yaklamlarn tercih edilmemesi bazen insann canna bile mal olabilir dedi. Kiinin komusundan duyduu rastgele bir bitkinin doru bitki olup olmad, hangi koullarda temin edildii ve sakland bilinmeden dardan rastgele tüketilmesinin salk açsndan ciddi problemler oluturabildiini vurgulayan Dr. Abdullah Cerit, Fitoterapi bir tamamlayc tp bilimidir, özellikle akut ve hayati hususlarda fitoterapötik tedaviler sadece sürece destek olur. Bu durumlarda güncel tp kesinlikle daha üstündür. Kronik ve uzun sürede meydana gelmi anormal sendromlar ya da durumlar nedeniyle ortaya çkan bozukluklarda ise fitoterapi ve dier tamamlayc tp bilimlerinden etkili ekilde yararlanlabilir dedi.

Ana Sayfaya Git