Bitlis'te doktorun darbedilmesi

Sağlık çalışanları, Bitlis Devlet Hastanesinde görevli pskiyatrist Dr. Uysal'ın görevi başında darbedilmesini kınadı.

Haberler 21.07.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste salk çalanlar, psikiyatrist Dr. Canan Uysaln görevi bandayken darbedilmesini protesto etti.

Bitlis Devlet Hastanesinin acil servisi önünde toplanan salk çalanlar, Salkta iddete hayr pankart açt.

Salk-Sen Bitlis Devlet Hastanesi Temsilcisi Erol Önde, burada yapt açklamada, ettii yemine bal kalarak hiç bir hasta ve kii ayrmadan görevini yapan doktorun iddette uradn söyledi.

Doktorun darbedilmesi

Bu olayda sadece Uysaln deil tüm Bitlislilerin madur olduunu vurgulayan Önde, unlar kaydetti:

Hastanemizde kendi brannda tek olan doktorumuz, ald darp sonras görevini yapamaz duruma gelmi ve acilen ameliyata alnmtr. Son zamanlarda salkta sözlü ve fiili saldrlar artm, hastanemizde yaanan olaylara bir yenisi daha eklenmitir. Bu tür olaylarn salkta yaanmas, buralara sadece hizmet için gelen doktor, hemire ve dier salk çalanlarnn güzel memleketimizden istifa veya tayin isteyerek gitmelerine sebep olmaktadr.

Önde, bu tür olaylarn bir daha yaanmamas için gerekli tedbirlerin alnmasn istedi.

- Olay

Bitlis Devlet Hastanesinde görevli Uysal, bir süre önce kendisinden prosedüre uygun olmayan rapor istediini iddia ettii Zafer G. hakknda savcla suç duyurusunda bulunmutu.

Bunun üzerine dün Uysaln görev yapt hastaneye gelen Zafer G, o srada hastalarn muayene eden doktordan ikayetini geri almasn istemi, Uysaln ikayetinden vazgeçmeyeceini söylemesi üzerine çkan kavgada doktorun burnu krlm, hastanenin güvenlik görevlilerince polis ekiplerine teslim edilen Zafer G, gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git