Bitlis’te tatil köyü gibi engelsiz yaşam merkezi

BİTLİS'in Ahlat ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 60 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. Merkez, sahip olduğu imkanlarla bir tatil köyünü aratmıyor.

Haberler 10.12.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Van Gölü sahilinde bulunan Ahlat ilçesine, engellilere daha rahat bir yaam sunmak ve sosyal hayata katlmalarna olanak salamak amacyla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüü tarafndan Engelsiz Yaam ve Rehabilitasyon Merkezi açld. Yaklak 1.5 ay önce hizmete açlan ve imdilik 26 engellinin kald yaam merkezinde sosyal alanlar, spor salonlar, hobi bahçeleri, konferans salonlar ve özel araçlar bulunuyor.

TATL KÖYÜ GB

Van Gölü manzaral tek katl evleriyle tatil köyünü aratmayan Engelsiz Yaam ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Bitlis Valisi smail Ustaolu, en ksa zamanda 60 yatak kapasiteli merkezin tam kapasite hizmet vermeye balayacan söyledi. Vali Ustaolu, hükümetin engelliler konusunda reform gerçekletirdiini, önümüzdeki günlerde de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüünün yapt çalmalarla Türkiyenin çeitli illerinde bulunan durumu uygun engellilerin bu merkeze alnacan belirtti.

Ana Sayfaya Git