Böbrek Naklinden Sonra Evlenmek İstedi

Böbrek nakilden sonra sağlığıma kavuşan 27 yaşındaki Kadri Özdemir , evlenmek için babasından söz alınca, “ doktorlarımı düğünüme davet edeceğim.” dedi.

Haberler 18.02.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 18.02.2017 - 12:33

Ramazan GÜNOLU

DYARBAKIR-Geçirdii beyin kanamas nedeniyle beyin ölümü gerçekleen kadavradan alnan bir böbrein nakledilmesi ile hayata tutunan 27 yandaki Kadir Özdemir, artk salna kavumann ve geceleri rüyasnda gördüü suyu doyasya içebilmenin mutluluunu yayor.

Kadavradan alnan bir böbrek Kadir Özdemir in (27) hayatn kurtarrken bir ailenin dramn da gözler önüne serdi. Kadir Özdemir, kendisi henüz çocukken aabeyi böbrek yetmezliinden hayata veda etmiti. Kendisinin de ayn hastalktan hayatn kaybedecei endiesini yaarken Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde yaplan böbrek nakliyle salna kavutu.

ORGAN BAII CAN KURTARIYOR

Genel Cerrah Doç. Dr.Mesut Gül, Genel Cerrah Yrd.Doç. Veysi Bahadr ve dier ameliyat ekibi ile nakli gerçekletirdiklerini belirten Nefroloji Uzman Yrd. Doç.Yaar Yldr Kadir Özdemiri uzun bir süreden beri hastamz olarak takip ediyorum. Son dönemlerde durumu kötüye gidiyordu.Merkezimize müracaat ettikten iki yl sonra beyin kanamas sonucu beyin ölümü gerçekleen ve ailesi tarafndan organlar balanan bir kadavradan alnan böbreklerden biri Malatyadan alnarak hastamz Kadri Özdemire organ nakli merkezimizde baarl bir operasyonla naklettik. Hastamz ksa bir sürede salna kavutu. Organlar balayan aileye çok teekkür ederim.Onlara minnettarz. Organ balanana da rahmet diliyorum. Burada da organ bann ne kadar önemli olduunu görüyoruz. Kadavradan yaplan organ ba can kurtaryor. Bu tür balarn artmas gerekir. Kadavradan organ ba arttkça, kurtulan canlarda artar. dedi.

ALECE SEVNçTEN ALADIK.

Alt çocuk babas Biar Özdemir; Kadir benim beinci çocuumdur. 14 yanda hastaneye getirdiimde iki böbreinin de çalmadn örenince dünya bama ykld. çünkü bir olumu böbrek yetmezlii hastalndan kaybetmitim. Onu da kaybedeceimden korkuyordum. dedi.

Baba Özdemir; Olum Kadire bu tehis konduunda henüz 14 yandayd. O günden bugüne yan 13 yldan beridir diyalize bal yayor. Ankaraya götürdüm çare bulamadm. Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavisine devam ediyorduk. Tam umudumuzu kesmiken Dicle Üniversitesinden bir telefon geldi. uygun böbrek bulundu diye. Ailece sevinçten aladk.

KANA KANA SU çT

Aile için asl kabus 13 yl önce balad. Oullar Kadir bu tarihte hem diyalize girmeye balad, hem de sadece tuzsuz ve potasyumu düük halanm sebzeler yemek zorunda kalyordu. Ayrca ne su ne süt içebiliyor, doru dürüst bir ey yiyemiyordu. En çok suya hasret kalan Kadir, her gece rüyasnda kendisini bol bol su içerken görüyordu onun için tek umut böbrek nakliydi. Babas baypasl olduu için böbreini veremiyordu. , doktorlar Olmaz demilerdi.

SIRA EVLENMEDE

ki böbrei de çalmayan ve 13 yldan beri böbrek yetmezlii hastal ile pençeleen ve diyalize bal olarak yaam sava veren Kadir Özdemir (27) Malatyadan gelen bir böbrein nakli ile yaama tutundu.

Yemee ve suya hasret yaarken, Dicle Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinden gelen bir telefon hayatn deitirdi. Kadavradan alnan bir böbrein nakledilmesiyle salna kavuan Kadri Özdemir, evlenmek için babasndan söz ald.

27 yandaki Kadri Özdemir duyularn öyle dile getirdi; En çok suya hasrettim. Rüyamda su içerken görüyordum kendimi. çok ukur imdi kana kana su içiyor, her ey yiyebiliyorum. Hocalarma, ameliyat ekibine ve böbrei balayan aileye çok teekkür eder, organlar balanan kardeime de Allahtan rahmet dilerim. Salma kavutum, imdi sra evlilikte. imdiye kadar hastalmla urayordum. Bu tür eyler aklma gelmiyordu. Babadan söz aldm.Münasip bir e bulursam evleneceim ve ameliyat ekibini. Doktorlarm düünüme davet edeceim. dedi.

Ana Sayfaya Git