"Böbrek taşı tedavisinde sıvı alımı çok önemli"

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bumin Örs, böbrek taşı tedavisinde bol sıvı alımının önemli olduğunu belirterek, "Az su tüketen biriyseniz, vücut çok fazla su almadığı için kuruyor ve taş kristalleri böbreğin içinde birleşmeye başlıyor. O taş kanala düştüğü zaman tıkama yapıyor. Böbrek biriktirdiği idrarı dışarı atamıyor ve ağrıya sebep oluyor" dedi.

Haberler 01.04.2019 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Op. Dr. Bumin Örs, böbrek ta tedavisi hakknda bilgiler verdi. Tan oluma mekanizmasnn oldukça basit olduunu ifade eden Op. Dr. Örs, Örnein hepimiz çay içiyoruz. çine bir iki eker attmzda çözünüyor. Ancak üçüncü ekeri attmzda yars çözünüyor, yars dibinde kalyor ve dördüncü, beinci ekeri de atarsak hiç çözünmüyor. Az su tüketen biriyseniz, vücut çok fazla su almad için kuruyor ve ta kristalleri böbrein içinde birlemeye balyor. O ta kanala dütüü zaman tkama yapyor. Böbrek biriktirdii idrar dar atamyor ve arya sebep oluyor. Böbreinde ta olan hastalarda önce fiziki muayene yapyoruz. Baka bir hastalk ya da ar ile kartrlmadndan emin olmaya çalyoruz. Daha sonra ultrason yapyoruz dedi.

çay ve kahve de bir idrar söktürücüdür

Tedavi aamasnda tkankl açmak için çeitli teknolojilerin gelitiini belirten Op. Dr. Bumin Örs, Tedavi için ameliyatl ve ameliyatsz yöntemler var. Ameliyatsz yöntemlerde baz ilaç tedavileri var. Hastalar bu ilaçlar içip, bol sv alarak talarn düürebiliyorlar. Dier yöntem ses dalgalaryla böbrek ya da kanal içindeki ta krmak için kullanlan yöntemlerden biri. Bu yöntemlerde baar ans oldukça düük. Bunlar uygun talarda baarl olabilir. Daha büyük talar için ameliyat öneriyoruz. Youn bir ekilde lazer kullanyoruz. Vücuttaki doal delikleri kullanarak, örnein idrar yaptmz delii kullanarak taa ulayor, lazer yardmyla ta eritiyor ve küçük parçalar halinde darya çkartyoruz. Yeni talarn olumasn önlemek için de ilaç tedavisi uyguluyoruz ifadelerini kulland.

Bol miktarda sv tüketmenin böbrek ta oluumunu engellemek açsndan büyük önem tadna dikkat çeken Op. Dr. Örs, Hastalarn sv almas çok önemli. çemedeki musluk suyu da olsa sv alm çok önemli. Dolaysyla hastalarn böbrek tandan kurtulmak için kilometrelerce uzaa gidip ifal su aramalarna gerek yok. Bunun yannda çay ve kahve de bir idrar söktürücüdür dedi.

Ana Sayfaya Git