Botoks uygulamasına uzman uyarısı

DERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Sinem Karaca, yanlış eller tarafından gerçekleştirilen botoks uygulamasının pek çok kişide büyük hüsrana neden olduğu, kaşların sivrileşmesinden kişinin yüzünün maske ya da şaşkın ifadeli bir görünüm almasına, çift görmeye neden olmasına kadar hatalı uygulama sonuçlarıyla karşılaştıklarını belirtti.

Haberler 23.04.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sokaa çkamayacak hale gelebilen çok insan olduunu belirten Uzman Dr. Karaca. Bu ilemin yalnzca dermatolog veya plastik cerrahlar tarafndan uygulanmas yasal olan bir ilem olduu unutulmamal dedi.

Dermatoloji Uzman Dr. Sinem Karaca, ksaca botoks diye bilinen botulinum toksin uygulamasnn pekçok kii tarafndan basit bir ilem olarak alglandn, kötü sonuçlar ortaya çknca dorusunun pimanlkla örenildiini belirtti. Uzman Dr. Karaca yeni pimanlklar ortaya çkmamas için botoks konusunda uyarlarda bulunurken, öyle dedi:

BOTOKS UYARISI

Botulinum toksin uygulamas son yllarda en sk yaplan kozmetik uygulamalardan biri haline gelmi durumda. Kadn ve erkekler tarafndan krklklarn giderilmesi ve terlemenin azaltlmas amacyla tercih nedenidir. Öncelikle bu yaknmalar olan kiilerin bavurduklar adres doru olmaldr. Bu ilem yalnzca dermatolog veya plastik cerrahlar tarafndan uygulanmas yasal olan bir ilemdir. Uzman doktorunuzun deerlendirmesi sonrasnda doktorunuzun sizin için botulinum tedavi seçenei dnda alternatif veya ek önerileri olabilir. Botulinum uygulanmasnn yanl ellerde yaplmas sonucunda maske yüz görünümü, akn bir ifade görünümü, göz kapaklarda düüklük, kalarda sivrileme, çift görme, yüzde asimetri, çinemede zorluk gibi sonuçlar ile karlaabiliyoruz. Kötü uygulamalar insan sokaa çkamayacak hale getirebiliyor. Uygulamann etkisi 4-6 ay sürebildii için ancak bu süre sonunda sonuçlar düzelebiliyor. Böyle durumlar ile karlamamak için öncelikle doru uzman seçimi, doktorunuza gittiinizde de beklentilerinizi, salk bilgilerinizi, mesleinizi ve günlük aktivitelerinizi paylamanz önemlidir. Tüm bunlara göre dermatolounuz ya da plastik cerrahnz sizin için uygun tedaviyi önerecektir.

Ana Sayfaya Git