Boyun ağrısı deyip geçmeyin

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, boyun ağrılarının fıtık, duruş bozukluğu, yatak ve yastık seçimi gibi birçok sebebi olabileceğini söyledi.

Haberler 30.10.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boynun ban desteklenmesini ve dik durmasn saladn belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Ali ahabettinolu, Boyun ayrca bamzdan gövdeye uzanan büyük damarlar, omurilik ve kollara giden sinirleri korur. Omurgann en karmak yapl ve en hareketli ksm olduundan dardan gelen etkilere daha çok maruz kalr. Boyun arlarnn balca sebebi ise, yanl yatak ve yastk seçimi, kas ve ba zedelenmeleri, kireçlenme, travmalar, romatizmal hastalklar, omurga kanalnn daralmas, ftk ile psikolojik olabilir dedi.

BOYUN ARISI

Tüm omurgalarda olduu gibi boyun omurlar arasnda bulunan disk ad verilen yastkçklar olduunu belirten ahabettinolu, Diskler omurlarn birbirine sürtünmesini engeller ve adeta bir amortisör görevi görerek esner. Üzerilerine düen yükü absorbe ederek dengeli olarak alt seviyelere iletir. Disk yapsnn jölemsi çekirdeinin omurlar arasndan tap omurilik veya kollara giden sinirlere doru tamas olan boyun ft rahatszlnda, bu tamann yol açt basnn büyüklüüne ve etkinliine göre hastalarda boyun ve kol ars, kol kaslarnda kuvvet azalmas, kollarda-ellerde uyuma ve hissizlik, ba dönmesi görülebilir. Gerekli tetkiklerle desteklenmi iyi bir muayenenin önemi çok büyüktür. Disklerin yapsn bozan fiziksel yükler kadar zihinsel yükler de önemlidir eklinde konutu.

MANUEL TERAP

Boyun ftnda uygulanan manuel terapi ile yüzde 98 hastann ameliyatsz olarak tedavi edilebildiini belirten Uz. Dr. Ali ahabettinolu, Haftada 2 kez yaplan ve toplamda 2-10 seans tedavi uygulanmaktadr. Koruyucu olarak hastalara boyun egzersizleri verilip boyun-omuz-srt kaslarnn güçlendirilmesi ve günlük yaam aktivitelerine de dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git