"Boyun germe estetiği ile yıllara meydan okuyun"

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Başaran, "Birçok yaşlılık belirtisi öncelikle yüz ve boyunda kendini göstermeye başlıyor. Boyunda meydana gelen kırışıklıklar ve gıdı güzelliği gölgelemeye yetiyor. Ancak boyun germe ile kusursuz bir görünüme sahip olmak mümkün" dedi.

Haberler 01.04.2019 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Baaran, metropol ehirlerde yaamann, youn i temposu, stres, yer çekiminin etkisi, güne nlarna maruz kalma ve en önemlisi genetik yap yalanmaya neden olan faktörler olduunu belirtti. Baaran, birçok insanda boynun, yalanma prosesinin negatif etkilerini gösteren ilk vücut bölgesi olduunu kaydederek, Kilo veren kadn ve erkeklerde istenmeyen yan etkilerden bir tanesi esnekliini kaybetmi, sarkan deri olabilmektedir. Boyun germe operasyonu yalanmaya bal boyunla ilikili problemleri düzeltebilir. Bu problemler arasnda dolgun gdk (gerdan), boyun boyunca dikey bantlar ve kas kasnda geveklik saylabilir dedi.

BOYUN EME ESTET

Boyun germe cerrahisi ile tedavi edilen spesifik problemleri üç temel kategoride özetleyen Doç. Dr. Karaca Baaran açklamasn öyle sürdürdü; Deri sarkmas yalanma prosesinin sk görülen bir etkisidir ve yerçekimi ile de artar. Kas sarkmas platismal bantlama olarak bilinen kas sarkmas yalanma prosesinin bir sonucudur. ki tarafta, boynun tamamnda bulunan ince, geni kas klfn (platisma) etkiler. Yalanma srasnda boyunun iki tarafndaki kasn kenar aa doru sarkarak çeneden köprücük kemiine doru uzanan iki tane, gözle görülebilen banda sebep olur. Bu deri ve kas sarkmalarna halk arasnda kabaca hindi boynu deformitesi denmektedir. Boyun bölgesinde ya fazlall olan hastalarn çenelerinin altnda dolgunluk olur ve bunlarn ikisi çene hattnn belirsizlemesine ve gerdan olumasna katkda bulunur.

Ana Sayfaya Git