Bu Besinler Anne Sütünü Artırıyor!

Mucizevi bir besin denildiğinde hiç kuşkusuz “anne” sütü listenin ilk sırasında yer alıyor. Bunun nedeni ise bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekten, başta kalp, obezite, diyabet ve kanser gibi pek çok hastalığın gelişme riskini düşürmeye kadar yaşamsal önem taşıyan pek çok fayda sağlaması. Bu nedenle uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütüyle beslenmeleri gerektiğini her fırsatta vurguluyorlar. Anne sütünün yeterince yararlı olabilmesi içinse kaliteli ve bol miktarda olması çok önemli.

Haberler 05.10.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman pek Ertan, bu nedenle annenin her besin grubundan mutlaka tüketmesi gerektiine iaret ederek, Yeterli ve dengeli beslenmenin yan sra anne sütünü artran etkileri nedeniyle baz besinleri de sofradan eksik etmemek gerekiyor diyor. Beslenme ve Diyet Uzman pek Ertan anne sütünü artran besinleri anlatt, önemli önerilerde bulundu.

TAHN

Yüksek kalsiyum içerii ve östrojen hormonuna benzer özellikler göstermesi sayesinde anne sütü miktarn artryor. Günde 2 tatl ka kadar, hatta demirden zengin pekmezle beraber tüketmeniz kaliteli bir besin olacaktr.

KURUBAKLAGLLER

Yeil mercimek, nohut, bakla ve bezelye gibi kurubaklagiller içeriklerinde bulunan fitoöstrojenler sayesinde etkili oluyorlar. Ancak gaz yapma potansiyelleri yüksek olduu için hem annenin hem de bebein gaz durumuna göre tüketmeye karar vermek gerekiyor. Haftada 2-3 kez sofranzda bulundurmanz faydal olacaktr.

Kurutulmu meyveler

Kurutulmu meyvelerin kalsiyum içerii yüksek oluyor. Bu özellikleriyle de anne sütünü arttrc etki yapyorlar. Günde 1-2 porsiyon kadar kurutulmu meyve, örnein; 2 adet kuru incir, 4 adet kuru hurma yemenizde yarar var.

çEMEN

çeriinde bulunan steroidal yapdaki bileikler anne sütünün yapmn salayan hormonlarn üretimini arttryor. çemeni; kark bitki çaylarnn içinde veya baharat olarak yemeklerde tüketebilirsiniz.

çÖREK OTU

çeriinde bulunan steroidal yapdaki bileikler anne sütünün olumasn salayan hormonlarn sentezini artrarak anne sütünün çoalmasn salyor. çörek otunu yourda veya yemeklere ekleyerek tane haliyle tüketebilirsiniz. Ezilmi olarak tercih etmeniz sindirim açsndan çok daha faydal olacaktr.

ISIRGAN OTU

Bileiminde bulunan vitaminler (A, B1, B6, B12, C ve K) proteinler ve mineraller (silisyum, çinko, manganez) anne sütü için gerekli olan temel besleyici elementleri salayarak faydal oluyor. Günde 2 kez srgan otu içeren çaylar içerek anne sütünü arttrc etkisinden faydalanabilirsiniz.

CEVZ, FINDIK, BADEM

Ceviz, fndk ve badem gibi yal tohumlar beslenme listenizde mutlaka yer almal. Bu tohumlar vücudumuz tarafndan sentezlenemeyen ve mutlaka dardan alnmalar gereken yalar bakmndan zengin olduklar için anne sütünün kalitesinin artmasnda önemli bir rol oynuyor. Ayrca yal tohumlarn içeriinde bulunan baz aminoasitler süt oluumu için gerekli olan seratoninin yapsna katlarak süt miktarn ve kalitesini artryor. Hergün ara öünlerde 1 avuç içi kadar kuru yemi yemeniz yeterli olacaktr.

YULAF EZMES

çeriinde bulunan betaglukan, bitkisel östrojen ve dier maddeler sayesinde hem anne sütünü dorudan arttryor, hem de anne sütünün salglanmasn salayan hormonlarn üretilmesini destekliyor. Betaglukan ayn zamanda baklk sistemini güçlendirmeye yardmc oluyor. Yulaf süt veya yourt ile tüketebileceiniz gibi, suyla piirip meyveyle kartrarak ya da omletin içerisine ekleyerek de yiyebilirsiniz.

REZENE

Rezene tohumu içeriindeki galaktagog, süt miktarn arttran bir madde ve süt salnm salayan prolaktin hormonunun salglanmasna katkda bulunuyor. Rezene içeren bitki çaylarndan günde 3 fincan kadar içebilirsiniz.

SU

Anne sütünün yüzde 90a varan ksmn oluturan su, anne sütü üretiminin artmas için önemli. çünkü susuz bir vücutta süt üretimi de daha az oluyor. Emzirme döneminde günlük ihtiyacnzdan 1 litre daha fazla su içmeye özen gösterin.

Ana Sayfaya Git