Bu besinler sigarayı bırakmanıza yardımcı oluyor

Uzmanlar doğru beslenmenin, vücuda birçok zararı bulunan sigarayı bırakma sürecinde önemli bir rol üstlendiğini belirtiyor. Doğadaki birçok besin hem sigarayı bırakmaya hem de bıraktıktan sonra kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

Haberler 25.02.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpac sigaray brakmaya yardmc olan besinleri sralad:

Zencefil akcierleri temizler

Sigara içen birçok kii bu alkanlktan kurtulmann zorluunun yan sra braktktan sonra alaca kilolarn korkusu nedeniyle de sigaray brakamamaktadr. Ancak baz doal kaynaklar hem sigara brakmaya hem de sigaray braktktan sonra alkanlklar etkileyerek kilo almamaya da yardmc olabiliyor. Bu konuda yardmc olacak ilk besin zencefildir. Zencefil akcierlerin temizlenmesi için oldukça etkili bir besindir. Zencefili çaya ya da yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz. Meyankökü gibi güçlü aromasyla kiiyi rahatlatr ve sigara içme ihtiyac bastrr.

Sigaray brakmak için doal C vitamini almak gerekiyor

Sigaray brakmaya çalrken tüketilecek en etkili besinlerden biri portakaldr. C vitamini etkisi ile demir eksikliinin azalmasna ve alkanlklarn düzenlenmesine yardmc olur. Portakal gibi mandalina ve greyfurt da antioksidan etki göstermekte ve içerdii C vitaminiyle vücudun sigaraya olan ihtiyacn azaltmaktadr. nsanlar sigara içmekle vücutlarnda en çok C vitamini kaybederler. C vitamini yerine nikotinin doal olmayan elementleri yerleir. Bu sebeple sigaray brakmak için doal bir ekilde daha fazla C vitamini almak gerekir. Günde 1 portakal bu konuda yardmc olur.

Sarmsak arnma salyor

çeriindeki manganez, silisyum, kükürt, sülfür bileikleri gibi birçok madde ile iyi bir antibiyotik ve antioksidan olan sarmsan düzenli bir ekilde tüketilmesi vücuda birçok fayda salar. Vücudun arnmasn salayan sarmsak ayn zamanda, sigara içme alkanlna kar savata da yardmcdr. Sarmsak özellikle yemeklerde kullanldnda C vitamini ve antioksidan etkisi ile tokluk hissi verir, kilo korumaya destek olur.

Düzenli tarçn tüket sigaray brak

Sigaray brakrken yardmc olan besinlerden biri de kan ekerini dengeleyen tarçndr. Düzenli tüketilmesi sigaray brakma sürecinde önemlidir. Tarçn iyi bir antioksidandr. Tarçn ister çubuk ister toz eklinde tüketebilirsiniz. Günde bir defa 1 çubuk ya da 1 çay ka toz tarçn yourda, çaya ya da süte kartrarak tüketebilirsiniz.

Günde bir mor erik

Yüksek antioksidan etkisi ve lif içerii ile sigaray brakmaya yardmc bir dier besin mor erik dier adyla mürdüm eriidir. Bu süreçte düzenli olarak günde 1 tane tüketilmesi demir emilimine destek verir. C vitamini açsndan zengin olan mor erik iyi bir A-B2 vitamini ve potasyum kaynadr. Sigaray braktktan sonra kilo almn önlemeye de yardmcdr.

Ana Sayfaya Git